Зареждане

Грег Харди без инхалатор в UFC Moscow

Грег Харди без инхалатор в UFC Moscow
Публикувано на: Ноември 6, 2019 в 07:11 ч
Бившият състезател по американски футбол, Грег Харди ще се изправи срещу най-сериозното си изпитание в ММА при битката си с Александър Волков в главното събитие на UFC в Москва тази събота.

И този път няма да има обърквания по време на битката.

През октомври Харди победи със съдийско решение Бен Сосоли, но след това победата му бе отнета. Решението бе от Масачузетската атлетическа комисия след като Харди използва инхалатор в почивките между втория и третия рунд.

Вижте също: Отмениха победата на Greg Hardy, защото използва инхалатор

И макар че длъжностно лице потвърди по време на почивките, че Харди може да ползва инхалатора, както и лекарството в него, от комисията съобщиха, че това не е позволено.

"Ползваният медикамент не е забранен от USADA и субстанцията е позволена за ползване в определени дози," сподели Джеф Новицки, отговорникът за здравето на бойците в UFC.

В действителност човекът от комисията, който даде съгласието си да се ползва инхалатора, не е бил добре запознат с правилата.

Сега в Москва той няма да може да го ползва. Това не е антидопингов проблем. Това е просто против правилата на комисията. Повечето комисии биха позволили да се ползва инхалатора преди да излезе даден боец в клетката, но не биха допуснали никакви други субстанции освен вода в клетката."


Новицки искаше да е ясно, че Харди не е крил нищо, защото винаги е декларирал какви медикаменти приема.

Смятате ли, че това би повлияло по някакъв начин на представянето на Харди?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес