Зареждане

Гласят Хамзат Чимаев срещу Стивън Томпсън през декември

Гласят Хамзат Чимаев срещу Стивън Томпсън през декември
Публикувано на: Септември 27, 2020 в 05:45 ч
Дейна Уайт и компания искат да изправят Хамзат Чимаев срещу бившият претендент за титлата в полусредна категоиря Стивън Томпсън. Битката им ще е главна за някое от събитията на организацията през декември. Все още Томпсън не е приел битката и не е ясно дали ще го направи, но такова е желанието на UFC. Разбира се, има и втора опция и тя е Леон Едуардс, който не спира да твърди, че никой не иска да се бие с него. Бразилската медия Combate споделят, че Томпсън е първата опция и вероятно ще приеме, за да опита да спре възхода на Чимаев.

Томпсън e 37-годишен ветеран с рекорд 15-4-1 в ММА. Стивън печели 2 от последните си 6 битки в ММА и в края на миналата година прекъсна серия от загуби с победа над Висенте Люке. Опитния американец е губил с приключване само веднъж в кариерата си. Томпсън e номер 5 в ранглистата и определено има смисъл за Чимаев, който се цели в титлата.

Хамзат от своя страна е със статистика 9-0 в ММА и приключва всички свои съперници. Той записа 3 поредни победи в UFC в рамките на 66 дни и влезе в историята. Чимаев печели бонуси във всяка от 3-те си битки и отбеляза над 200 удари, а допусна само 2 такива.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес