Зареждане

Гейджи поиска реванш с Оливейра: Бих се като пълен идиот с него

Гейджи поиска реванш с Оливейра: Бих се като пълен идиот с него
Публикувано на: Март 22, 2023 в 14:00 ч
Бившият временен шампион на UFC в лека категория, Джъстин Гейтджи, призова за реванш или с бившия безспорен шампион, Чарлз Оливейра, или с другия бивш носител на титлата в временната дивизия, Дъстин Порие, при своето завръщане в Октагона – твърдейки, че се е бил като „пълен идиот“ по време на двубоя си за титлата с бразилецът.

Гейджи, настоящият №3 в ранглистата в лека категория, беше подглавно събитие на UFC 288 миналия уикенд в Лондон, Англия – завръщайки се с победа със съдийско решение над боецъа на Tiger Muay Thai, Рафаел Физиев.

В продължение на три рунда, Гейджи успя да върне заслужи победата с впечатляващо представяне в третия рунд срещу Физиев, като окървави претендент №6 в ранглистата със серия от удари в краката.

Преди победата си над Физиев, боецът на ONX Labs и ученик на Тревор Уитман излезе в битка за шампионско отличие в леката категория срещу гореспоменатия Оливейра през май миналата година.

Започвайки силно срещу родения в Сао Пауло, Гейджи нанесе множество нокдауни на Оливейра – преди да бъде заключен от най-изразеният събмишън ас в организацията с rear naked choke в първия рунд.

Гейджи гледа към реванш с Оливейра 

Обмисляйки бъдещите си планове за битка на фона на победата си над Физиев, Гейджи призна, че предпочита да не се бие с приятеля си Бенеил Дариуш в бъдеще – но приветства реванши срещу Оливейра или Дъстин Порие.

„Губещият от битката Чарлз Оливейра и Бенеил Дариуш – предпочитам да не се бия с Дариуш – обичам този пич. Мисля, че той ще победи Оливейра.

Бих се като пълен идиот, когато се бих с Оливейра, така че бих се радвал да получа реванш за тази битка“, обясни Джъстин Гейтджи. „Но Дъстин Порие е също добър вариант.“


Като временен шампион в лека категория през май 2020 г., Гейджи победи бившия временен шампион Тони Фъргюсън с нокаут в петия рунд.

При завръщането си в Октагона през май, Оливейра е планирано да бъде подглавно събитие на UFC 288 в Нюарк, Ню Джърси, като ще се изправи срещу боеца на Kings MMA, Бенеил Дариуш в продължение на три рунда.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес