Зареждане

Gervonta Davis: Dana White, чакам да ме повикаш

Gervonta Davis: Dana White, чакам да ме повикаш
Публикувано на: Март 19, 2018 в 09:48 ч

Изглежда непобеждаваната боксова сензация Gervonta Davis все пак е сериозен за прехвърлянето си към ММА.

Последователят на Floyd Mayweather Jr. в момента е с резултат 19-0 като професионален боксьор, а по-рано тази година спечели и IBF титлата в категория суперперо. Въпреки постиженията си и боксовия потенциал, Davis заговори за прехвърляне в UFC миналата седмица.



Както навярно предполагате, Davis срещна сериозна критика от ММА обществото. Тъй като не се е състезавал никога в спорт, различен от бокса, в Октагона се очаква набързо да се превърне в лесна плячка.

Това обаче не попречи на боксьора да продължава да налива масло в огъня, който разпали. В наскорошно интервю той разкри още за своите намерения към UFC:

"Имаше боец, който ме предизвика да се бием в UFC. Затова в YouTube си пуснах да изгледам няколко UFC срещи и ми хареса. Помислих си, че бих могъл да се пробвам. Бих могъл да се състезавам там, когато не се боксирам и нямам насрочена среща. Ако имам възможност, с удоволствие бих излязъл срещу някого от моята категория."



И докато Davis има всяко право да се чувства уверен в своите умения в стойка - все пак 18 от победите си печели чрез КО/ТКО, 23-годишният боец просто не знае какво го очаква, ако се изправи срещу истински ММА боец. Той обаче все пак вярва, че би могъл да се справи.

"Бих се изправил срещу някой от тях, ако имам възможност. Ако е в моята категория и парите са достатъчно добри, ще бъда навит. Мисля, че ще успея да се справя на земя. Вярвам, че ще бъда непобеждаван и в UFC. Dana White, чакам да ме повикаш, бейби."

Davis не е единствения от отбора на Mayweather, който да говори за прехвърляне към UFC в рамките на този месец, тъй като дори самият Mayweather започна да разкрива своите планове да започне подготовката си в близкото бъдеще. За разлика от него обаче, който търси само големите пари, Davis все още има светло бъдеще в бокса.

Може би "Tank" е редно да се притеснява повече за предстоящата му среща с Jesus Cuellar на 21-ви април преди да се заканя на ММА бойците.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес