Зареждане

Gegard Mousasi с трудна победа над Lyoto Machida

Gegard Mousasi с трудна победа над Lyoto Machida
Публикувано на: Септември 29, 2019 в 08:27 ч
Ветераните Gegard Mousasi и Lyoto Machida се изправиха един срещу друг в главната битка на Bellator 228, което се проведе преди малко в Калифорния. Битката между двамата беше важна, защото щеше да излъчи безспорен претендент за титлата в средна категория. Тя беше важна и защото беше реванш, в който Mousasi търсеше отмъщение над Machida, който го победи преди няколко години с решение в UFC.

В първите два рунда на битката Gegard оказваше постоянно напрежение над Machida, който се движеше доста и играше на контра със своите ритници. Mousasi беше този, който вкара по-добрите удари в стойка в тези два рунда, които без съмнение спечели. В третия рунд Machida се събуди и вкара добри попадения на Mousasi, който след ритник от Machida пренесе битката на земята. Двамата размениха по няколко удари, а след това в края на рунда Lyoto приложи гилотина, която изглеждаше доста сериозно, но нямаше време и битката стигна до решение.

Съдийте бяха раздвоени и дадода победата за Mousasi - (28-29, 29-28, 30-27). С тази победа той отново се връща на победния път и ще чака реванш с Rafael Lovato, който преди няколко месеца го победи с решение и му взе титлата в средна категория. Gegard увеличава своята статистика на 46-7-2 в ММА и 4-1 в Bellator. Machida от своя страна губи за първи път от 2 години и това е край на неговата серия от 4 поредни победи. Неговата статистика в ММА вече е 26-9 и 2-1 в Bellator.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес