Зареждане

Фьодор Емеляненко: Никой не ме подкрепяше за кариера в ММА

Фьодор Емеляненко: Никой не ме подкрепяше за кариера в ММА
Публикувано на: Май 4, 2020 в 09:23 ч
Фьодор Емеляненко е една от най-големите легенди в историята на ММА. Той доминираше в тежка категория цели 10 години, в които навърза серия от 27 поредни победи, което е невиждано в категорията. Легендарния боец унищожаваше всичко по пътя си, но серията приключи през 2010 година, след като Вердум го събмитна, а след това последваха още 2 поредни загуби. В крайна сметка годините започванаха да си казват думата и към днешна дата Фьодор е обвързан с Bellator.

Той записа 3 победи с нокаут и 2 загуби с нокаут при тях и има още най-много 2-3 битки до края на славната си кариера. В своята последна битка Емеляненко нокаутира Куинтън Джаксън през декември в Япония. 43-годишния ветеран реши да се върне назад в миналото и да поговори за кариерата си. Той споделя, че никой не го е подкрепял за трансфер в ММА. Ето какво още каза Фьодор:


Когато за първи път гледах ММА двубоите, а след това американската версия, разбрах, че мога да играя там и мога да спечеля. Преди около 15 години в джудото имаше такава каша и това е една от основните причини да се преместя в ММА, защото бях трети, трети, трети на състезания. В руския отбор третият не отива никъде. Когато отново станах трети си казах: „Извинявайте, ще опитам нещо малко по-различно себе си.

Когато се прехвърлих в ММА, никой не ме подкрепи. Трябваше да се скрия малко от жена си. Тя разбра за това, когато вече се случи. Веднъж й споменах за това и тя избухна в сълзи. Реших да се скрия и да се подготвям, но без да казвам за кавко. Когато се подготвях за битката с Ногейра, постоянно ми беше в подсъзнанието, че ще се бия с най-добрия боец. Разбрах, че това е моят шанс, възможността да се изявя като боец.

В двубой срещу японския боец Фуджита счупих пръста си, в допълнение към счупването, все още имаше фрактури в ставата ми. Пръстът практически престана да функционира, причинявайки силна болка. Лекарят каза, че не мога да се бия поне шест месеца, но японската страна се съгласи да отложи двубоя с Мирко Филипович само с два месеца.

Съгласно договора трябваше да защитя титлата. Мирко искаше да стане шампион, затова ме поставиха в такива тежки условия. В ставата имаше все повече фрактури и работата с дясната ми ръка стана по-болезнена. Всеки удар, всяко неудобно движение даваше своето отражение в ръката ми.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес