Зареждане

Франсис Нгану се завръща след трагичната смърт на сина си: Следващата битка е за Кобе

Франсис Нгану се завръща след трагичната смърт на сина си: Следващата битка е за Кобе
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 06:50 ч
Франсис Нгану се завърна към тренировките след смъртта на 15-месечния си син Кобе през април.

Нгану се завърна в Лас Вегас, след като се прибра в Камерун за погребението и за да бъде със семейството си. Неговият главен треньор Ерик Нисик казва, че е щастлив, че Нгану се е върнал в залата на Xtreme Couture в Лас Вегас.

"Той се лекува", каза Нисик за Нгану в предаването The MMA Hour. "Това е, което мога да кажа. Той се лекува. Виждате как усмивката се връща на лицето му. Виждате как се шегува. Връща се в залата и говори глупости на Шон Стрикланд и на всички в залата. Това е най-важното. Но през цялото време знаеш, че вътре в него се случва зарастване на много рани. От време на време той ще има момент, в който ще се прояви уязвимостта му."


Въпреки че Франсис Нгану няма уговорен следващ двубой, Ерик Никшик е просто щастлив, че бившият шампион на UFC в тежка категория отново тренира. Но докато двамата разговаряха, Нгану каза, че следващият му бой е за сина му Коби, което беше емоционално послание.

"Той ме погледна на вечеря миналата седмица и каза: "Този следващият е за Коби". Това ме порази", каза Никшик, визирайки сина на Нгану. "Бях като, мамка му, с когото и да се биеш следващия път, Бог да го пази.

Просто беше хубаво да си е у дома. Беше хубаво да го прегърна и дори да не се налага да казвам много неща, а просто да съм до него и да го оставя да говори и да се отпусне. Плакахме, прегръщахме се, смеехме се и това са моментите, които имаш, когато имаш брат като него. Щастлив съм, че си е у дома", добави Никшик.

Треньорът не е сигурен какво ще последва за Франсис Нгану

Франсис Нгану претърпя загуба с нокаут от Антъни Джошуа във втория си боксов мач.

След двубоя очакванията са, че Нгану ще се завърне в ММА и ще направи своя дебют в PFL. Никшик не е сигурен кога ще се случи това, но се надява, че ще бъде тази година.

"Наистина не знам, ако трябва да бъда честен с вас", каза Никшик относно сроковете за следващия двубой на Нгану. "Надявам се да е през 2024 г. Надявам се да е така, защото мисля, че да го държим зает е най-доброто нещо за него. Това му помогна много.

Но пак повтарям, никой родител не бива да минава през това, през което той премина. Само времето ще покаже и времето ще излекува. Надявам се, само защото искам да го видя да се състезава отново след всичко това, искам да може да намери цел в това да се състезава отново. Но каквото и да реши да направи, аз ще го подкрепям на 110 процента", добави Никшик.


Нгану е 17-3 като професионалист в ММА и за последно се е състезавал през януари 2022 г., когато победи Сирил Ган със съдийско решение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес