Зареждане

Франсис Нгану със 7-цифрен хонорар в PFL

Франсис Нгану със 7-цифрен хонорар в PFL
Публикувано на: Май 17, 2023 в 00:00 ч
Няма невъзможни неща.

Бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану наскоро подписа договор с PFL, като се очаква "The Predator" да направи своя дебют в края на тази година.

"Нгану ще бъде водещ в звездната PPV дивизия "Super Fight" на PFL, ще бъде член на Глобалния консултативен съвет на спортистите на PFL и ще бъде председател и собственик на акции в PFL Africa", заяви главният изпълнителен директор на PFL Питър Мъри. "Освен че ще работя с Франсис за развитието на спорта ММА и разширяването на мащаба на PFL в световен мащаб, аз лично очаквам с нетърпение да подкрепя Франсис в ангажимента му да се бори за общностите в Африка и по света, вдъхновен от визията му за фондация 'Франсис Нгану'."

36-годишният Нгану се отказа от титлата си в тежка категория на UFC и си тръгна от Дейна Уайт по-рано тази година, въпреки изгодната оферта "The Predator" да стане най-високоплатеният боец в тежка категория в историята на промоцията.

Струваше ли си?

Джон Наш разкри ключови аспекти от договора на Нгану за PFL, който се очаква да продължи "два или три боя" и гарантира "висока седемцифрен хонорар" за всеки двубой с разделяне на печалбите от събитието.

Освен това камерунският боец ще показва собствените си спонсори в "Smart Cage" и изисква минимален долен праг на заплата за своя съперник. Договорът му няма да съдържа клаузи за шампионски титли или за автоматично удължаване.


Нгану ще получи и бонус за подписване на договор (или заплата), за да служи като посланик на марката PFL.

Една от основните спорни точки в преговорите му с UFC беше възможността да се занимава с други бойни спортове като бокс. Както се очакваше, "The Predator" ще може да стъпи на ринга благодарение на неексклузивността с PFL.

Без съмнение PFL ще използва тази скорошна придобивка, за да привлече повече спонсори и инвеститори, а наличието на име като Нгану за навлизане в Африка може да си струва високата цена. Въпреки това бившите шампиони на UFC не са се справили добре под знамето на PFL.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес