Зареждане

Frankie Edgar готов за бързо завръщане след UFC 222, без значение дали Max Holloway е готов

Frankie Edgar готов за бързо завръщане след UFC 222, без значение дали Max Holloway е готов
Публикувано на: Февруари 15, 2018 в 10:04 ч

Frankie Edgar не се е състезавал от май 2016-та заради серия от здравословни проблеми. Той дори трябваше да се изправи срещу Max Holloway за титлата в категория перо в UFC 218 през декември.

Въпросната среща беше отложена за UFC 222, на 3-ти март, но отново беше отменена заради травма, която "Blessed" получи. Този път обаче Edgar реши да участва в събитието, излизайки срещу Brian Ortega.

"Просто искам да се бия. Толкова близо бях до срещата през декември, но се контузих - просто не искам да губя повече възможности. Имам чувството, че през декември тренирах 8 седмици напразно."

"Сега остават 4 седмици и нямам намерение да губя отново 6 седмици в напразни тренировки. Трябва да ми се плати най-накрая. Ако не се бия, не правя пари. Това е. На 36 години съм, никой няма да ми върне загубеното време, затова трябва да се възползвам от възможностите, които ми се предлагат."

Edgar поема сериозен риск със срещата с Ortega, тъй като ако загуби, губи и възможността си да се бие за титлата. Победи ли, навярно ще се изправи срещу Holloway, когато той е готов.

"Искам да се бия на 3-ти март и ако Max се оправи бързо, ще го изчакам. Ако до края на лятото обаче не се е въззстановил, ще се бия отново. Искам да се бия. Титлата ми е цел, но вече няколко пъти не мога да се добера до среща за нея. Сега ще се бия, а ако Max е готов за двубой през юни - перфектно. Ако ли не, влизам отново в битка с някой друг. Кой знае..."

Разбира се, ако Ortega спечели предстоящия двубой, той ще има възможността да се бие за шампионския пояс.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес