Зареждане

Фил Дейвис победи Лиото Мачида на Bellator 245

Фил Дейвис победи Лиото Мачида на Bellator 245
Публикувано на: Септември 12, 2020 в 07:47 ч
Бившият шампион в полутежка категория на Bellator, Фил Дейвис сподели клетката с Лиото Мачида. Двамата бяха главна битка на Bellator 245, което се проведе по-рано днес в Кънектикът. Срещата беше реванш между двамата, които се биха преди 7 години в Рио де Жанейро, където Дейвис победи с единодушно решение. И тази тяхна среща беше равностойна и стигна до решение, което беше раздвоено в полза на Дейвис.

Първия рунд беше доста напрегнат и изпълнен с финтове от двамата бойци. Интересните моменти липсваха и нищо голямо не се случи, с изключение на няколко тежки ритника, които двамата си размениха. В този рунд освен ритниците в краката, Фил вкара и такива в тялото на Мачида. Във втория рунд Дейвис продължи с ритници в тялото и държеше Лиото на дистанция от себе си. Мачида опитваше да се защити от ритниците, а Дейвис потърси ударите в главата.

Един от тези удари почти спипа Мачида и наруши неговия баланс, но това по скоро беше подхлъзване, отколкото нокдаун. В третия рунд Мачида продължи да бъде пасивен и чакаше на контраатаки. Дейвис обаче беше прекалено бърз и не даде шанс на Лиото да наложи играта си. Почти нищо интересно не се случи и в този рунд и така в една битка, в която Дейвис успя да точкува Мачида стигнаха до решение. Съдиите бяха раздвоени и отсъдиха в полза на Дейвис.

С тази победа Фил навлиза в серия от 3 поредни победи и вероятно ще получи реванш с Вадим Немков за титлата в категорията. Мачида от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес