Зареждане

Емил Казаков: Защо ММА обществото похули мача на Дани Златков

Емил Казаков: Защо ММА обществото похули мача на Дани Златков
Публикувано на: Януари 16, 2018 в 09:05 ч

Емил Казаков е един от водещите ММА треньори у нас. От неговият клуб Pitbulls MMA са излезли много шампиони, доказали се не само в България, но и на международния тепих.

Именно като човек, който всеки ден живее за този спорт, Казаков, както и много други, остана в леко недоумение от организираната звездна среща между футболиста Даниел Златков и водещия Атанас Михайлов.
 
"Този мач беше шега. Всички у нас знаеха че не са професионалисти. Това беше оправданието на организаторите. Аз също имам чувство за хумор и нямам нищо против такива мачове, но такива мачове се правят на закрити врати. Не в най-голямата зала в България и в така наречена професионална гала вечер.

Защото това е обида към спорта ММА и е в противоречие с всичко, което аз и моите колеги от треньорския и мениджърски бранш се опитваме да постигнем, като вдигаме нивото и имиджа на българските ММА състезатели, а един такъв мач тръгва по социалните медии и Youtube."
 

 
"В следващият момент в другите държави хората не знаят, че това е шега. Те си мислят че това е нивото на българския боец и остават с впечатление, че българските състезатели sa аборигени без никаква техника."

И макар този двубой да привлече доста интерес и нова аудитория към ММА състезанията, Емо счита за голям минус това, че всички останали талантливи бойци, които взеха участие в галавечерта, останаха в сянката на медийното внимание към Златков и Михайлов.
 
"Няма как да подкрепя такова нещо. Да не говорим, че повечето медии пишат само за тази пародия и хвърлят сянка върху професионалните бойци като Владислав Генов, Даниел Илиев, Живко Стоименов и т.н., които извоюваха изключително силни победи. И това са момчета, за които аз и Кристиян Попов сме хвърлили години труд за да ги създадем.
 

 
В крайна сметка нито треньорите, нито състезателите е хубаво да се ощетяват заради една шега. Нито е хубаво да се развали имиджа на българския ММА боец пред чуждите промоутъри, с които аз и моите колеги работим.

Пак казвам - аз също имам чувство за хумор, но за всяко нещо си има място. Ако искаш да направиш мач шега направи го на затворени врати."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес