Зареждане

Джесика Пен обяви война на USADA и се оттегли от ММА

Джесика Пен обяви война на USADA и се оттегли от ММА
Публикувано на: Януари 11, 2020 в 09:04 ч
36-годишната състезателка на UFC в категория сламка Джесика Пен обяви война на USADA. Преди няколко години тя се провали на допинг тест и получи 18 месеца наказание. Пен изтърпя своето наказание търпеливо и нямаше търпение да се завърне в клетката, но от USADA намерили минимални следи от станозолол в нейните проби и така помрачиха нейното бъдеще.

Джесика опитвала да докаже, че е невинна и платила на лаборатория да тестват нейните добавки. От USADA обаче не се трогнали и направили свои тестове, с които уличили Пен в ползване на забранени вещества за втори път и така я наказали с 4 години. Това не е справедливо според състезателката и тя реши да им обяви война. Ето какво сподели Джесика в социалните мрежи:


Не съм сигурна как да започна и да го обясня на феновете. Аз съм победена и с разбито сърце. USADA ефективно ме тормозиха и ме принудиха да се оттегля от ММА. Преди около 3 години моя лекар ме посъветва да започна да приемам лекарства, които да балансират моите изключително дефицитни хормонални нива. 

Следвах правилата доколкото ми е известно и дори бях отказвала предписани лекарства, когато бях информирана, че нарушават разпоредбите на USADA. Тъй като USADA беше новост за мен и повечето хора в UFC по това време, наивността ми ме накара да мисля, че да имам бележка от лекар ще е достатъчно, за да приемам дадено лекарство. Оказва се, че не беше и аз бях наказана в продължение на 18 месеца. 

Разстроих се, защото съзнателно не нарушавах правилата, но поех отговорност, затворих устата си и изтърпях наказанието си. През това време бях многократно тествана и бях чиста от всичко. Този инцидент ми отвори очите и бях много внимателна с това, което приемам. През това време бях разорена и правих всичко, за да вържа двата края. Давах частни уроци и вършех различни работи. 

Наказанието ми изтече и нямах търпение да се върна в клетката. Трябваше да се бия през февруари 2019 година, но получих контузия по време на загрявка. Не можех да повярвам, че това се случи и от UFC бяха така добри и пренасочиха битката за април. Трябваше да се оттегля и от това събитие, защото намериха минимални нива станозолол в моите проби. Ставаше дума за пикограми. 

Изхарчих хиляди долари, за да тестват моите добавки и да покажа, че нивата са прекалено ниски. USADA от своя страна тестваха всичко отново и след седмици на объркване и спорове от USADA ми казаха, че моите тестове не важат, защото техните показват друго и така ми наложиха 4 години наказание. На моите години няма начин да се завърна след 4 години. 

След всичките обиди от USADA поискаха да подпиша, че ще се оттегля от спорта, като приема техните наказания. Искам да ви кажа, че няма как да го направя. Аз съм невинна. Не знам какво ще се случи с мен. USADA попречи на моята кариера и на прехраната ми. 

Джеф Новицки ме посъветва да заведа дело срещу USADA, но това ще струва много пари. Моя мениджър ще направи страница за дарения, с които да ги съдя, но не крия надежда за това. Обичам този спорт и дадох всичко от себе си за него. Надявам се, че ще повярваме в това, че не съм измамила.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес