Зареждане

Джеф Монсън: САЩ използва спорта като оръжие

Джеф Монсън: САЩ използва спорта като оръжие
Публикувано на: Април 17, 2023 в 00:00 ч
Бившият ММА боец Джеф Монсън коментира новината, че няколко държави, начело със САЩ и Великобритания, възнамеряват да напуснат Международната боксова организация (IBA) и да създадат нова, наречена Световен бокс.

Преди няколко дни стана ясно, че новата организация на САЩ ще носи "оригиналното" име "Световен бокс" и най-вероятно просто ще дублира функциите на Международната боксова асоциация.

Вижте още - САЩ създават собствена боксова асоциация, но без Русия​​​

В тази нова организация няма да участва Русия, защото такъв е замисъла на цялото това дело. Монсън вярва, че САЩ използва спорта като оръжие.

„Това е просто още един пример за това как Америка се опитва да контролира самоопределението на останалия свят. Политиката няма нищо общо със спорта. 

Но Америка използва спорта като оръжие, точно както използва санкции, инвазии и спонсорирани от ЦРУ преврати в чужди държави, за да разшири още повече американската хегемония.“, каза Монсън.

52-годишният ММА боец е роден в Минесота, САЩ. Той е бивш боец на UFC, който се би за титлата в тежка категория през 2006 година, но загуби от Тим Силвия. През 2015 г. Монсън поиска руско гражданство, цитирайки, че се чувства „руснак по дух“.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес