Зареждане

Джеф Монсън прие исляма в знак на солидарност с Палестина

Джеф Монсън прие исляма в знак на солидарност с Палестина
Публикувано на: Юни 21, 2024 в 14:00 ч
Джеф Монсън, противоречивият американски ММА боец, който в миналото се отказа от американското си гражданство и се установи в Русия, прие исляма. Това съобщи самият Монсън в интервю за руската медия „Мач ТВ“. 53-годишният Монсън каза, че е предприел тази стъпка "в знак на солидарност с палестинския народ". Той добавя, че е обмислял тази важна стъпка от няколко години.

През 2013 г. Монсън се премества в Русия. Пет години по-късно получава руско гражданство, а през 2023 г. се отказва от американското. Монсън върло подкрепя руския президент Владимир Путин във войната с Украйна. Сега Монсън приема и друг интересен ход и сменя  религията си. Монсън прие исляма в сряда в Москва.

Tам той засвидетелства, че няма друг Бог, освен Аллах и Мохамед е негов пророк. Ето какво каза Джеф за това свое решение:

„Знам много за тази религия и имам много приятели, които са мюсюлмани. За мен става дума за братски и приятелски отношения между хората, за любов към всеки ближен. Това е най-важното нещо в живота за мен и затова избрах исляма. Четири-пет години го обмислях.“, каза Монсън.

Монсън има дълга и успешна кариера в ММА. Той се би в 87 мача, включително с UFC и Pride, от които спечели 60 и загуби 26. Един двубой завърши наравно.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес