Зареждане

Джъстин Гейджи: Не съжалявам за битката с Холоуей! Ще се завърна

Джъстин Гейджи: Не съжалявам за битката с Холоуей! Ще се завърна
Публикувано на: Април 22, 2024 в 16:00 ч
Джъстин Гейджи можеше да бъде следващият претендент за титлата в лека категория, но не искаше да чака Ислам Махачев и сега загуби шанса си.

Ислам Махачев, подобно на много други мюсюлмански бойци, се отдаде на Рамадан и сложи кариерата си на пауза. Джъстин не искаше да го чака до лятото и избра да се бие на UFC 300, което се проведе по-рано този месец в Лас Вегас. Гейджи заложи BMF пояса в битка с Макс Холоуей, който дойде от категория перо, за да търси величие. 

За много фенове тази битка нямаше никакъв смисъл. Всички вярваха, че Джъстин ще нокаутира Холоуей, който преди години загуби дебюта си в лека категория. Всички обаче останаха изненадани от хода на самата битка, защото се натъкнахме на развой, който почти никой не очакваше. Макс нокаутира Гейджи в последната секунда на 5-рундовата им битка.

Сега Гейджи все още размишлява над загубата, но тя няма да го накара да се пенсионира:

"Макс победи, защото беше по-активен и по-точен. Такъв е нашият спорт. Един път си горе, другия път си долу. Тези бъркания в окото със сигурност не ми помогнаха, но по-лошото беше, че се оставих да бъда въвлечен в играта на Макс. Във всеки случай не съжалявам за нищо. Можех да изчакам Махачев или да се бия на най-големия ММА турнир на годината и много вероятно цялата история на UFC. 

Избрах второто. Беше огромен риск, но не съжалявам, въпреки че загубих. Радвам се за Дъстин, защото някой трябваше да се бие за титлата с Махачев. Със сигурност не искам да се оплаквам, че изгубих шанса си, защото мое беше решението да се бия с Макс Холиуей. 

И въпреки че все още размишлявам над поражението, това със сигурност не означава, че ще се откажа. Например, все още имаме Оливейра, Дариуш и други бойци, с които мога да се бия. Ще се видим отново!“, каза Гейджи пред MMA Knockout.

Ще се завърне ли Гейджи ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес