Зареждане

Дю Плесис: Съгласих се на бой с Адесаня! Не знам защо ни бавят

Дю Плесис: Съгласих се на бой с Адесаня! Не знам защо ни бавят
Публикувано на: Юни 14, 2024 в 18:00 ч
Настоящият носител на титлата на UFC в средна дивизия (до 84 кг), южноафриканецът Дрикус Дю Плесис, не разбира защо битката му с популярния нигерийски боец Израел Адесаня все още не е обявена. Дю Плесис твърди, че дал съгласие за тази битка, но няма реакция от UFC.

Дрикус се съгласил за събитието UFC 305, което ще се проведе през август в Пърт, Австралия. Двамата с Адесаня говорят за тази битка от повече от година. Миналата година трябваше да ги сбият през септември, като двамата застанаха лице в лице.

За съжаление Дю Плесис беше контузен и отказа битката. Така Адесаня се би с Шон Стрикланд, който го детронира. В началото на годината Дю Плесис се би с американеца и му взе титлатa в Канада. Сега Дю Плесис дава шанс на Адесаня, но UFC бавят нещата:

„Бях готов за това предизвикателство от дълго време и искам битка с Адесаня. След като коланът стана мой, единственият човек, когото предизвиках, беше Изи. Всеки иска да види тази битка. Аз също бих искал да танцувам с този човек. Просто трябва да обявят двубоя. Не знам защо не го правят. Съгласих се за UFC 305 в Пърт.

Може би UFC чакат нещо, не мога да кажа. Ако ми дадат шанс да се състезавам на UFC 305 в Пърт, би било невероятно. Подкрепям на 100% организацията и провеждането на тази битка или всяка друга, която ми бъде предложена.“, каза Дю Плесис пред FightWave.

Ще успее ли Дю Плесис да бие Адесаня ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес