Зареждане

Дрикус дю Плесис към Хамзат Чимаев: Облечи се, преди да се простудиш отново

Дрикус дю Плесис към Хамзат Чимаев: Облечи се, преди да се простудиш отново
Публикувано на: Септември 20, 2024 в 07:07 ч
Безспорният шампион в средна категория Дрикус дю Плесис наля масло в огъня на съперничеството си с непобедения Хамзат Чимаев преди завръщането му на UFC 308 миналия месец - призова го да не се оттегля от планираната битка в Абу Даби, като се подигра с неотдавнашното му оттегляне от лятното завръщане.

Дю Плесис, настоящият неоспорим шампион в средна категория, за последен път беше начело на UFC 304 през август в Пърт, Австралия - успешно защити титлата си за първи път в доминираща среща, в крайна сметка с победа в четвъртия рунд  над бившия двукратен шампион Израел Адесаня.

Що се отнася до непобедения Чимаев, роденият в Чечня претендент не се е появявал в клетката, откакто преди година беше подглавно събитие на UFC 294 в Близкия изток - едва запази непобедения си рекорд в спорна победа с решение над бившия неоспорим носител на златото в полусредна категория Камару Усман.

През юни непобеденият Чимаев беше поканен да оглави UFC Fight Night Riyadh в Саудитска Арабия, но не успя да се включи в мача с бившия крал в средна категория Робърт Уитакър - очевидно "жестоко" заболяване принуди звездата на AllStars MMA да се откаже от битката.

Дю Плесис се подиграва с бездействието на Чимаев

Въпреки това, сега планиран за главното събитие на UFC 308 в края на следващия месец в пренасрочен петрундов сблъсък с гореспоменатия Уитакър, Чимаев беше обект на закачка от страна на южноафриканската звезда Дрикус Дю Плесис - който се подигра с неговата неактивност.

"Облечи си блузка, принцесо, преди да си настинал отново", написа Дрикус ду Плесис в отговор на статус в социалните мрежи от гореспоменатия Хамзат Чимаев.


Очаквайки в следващия мач за титлата да се изправи срещу бившия шампион Шон Стрикланд в мач реванш - Дю Плесис със сигурност е насочил погледа си и към изхода от елиминационния двубой между Чимаев и гореспоменатия Уитакър, когото спря с брутален нокаут миналата година по време на Международната бойна седмица.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес