Зареждане

Диего Санчез вече не е боец на UFC, ще се пробва в брутален правилник

Диего Санчез вече не е боец на UFC, ще се пробва в брутален правилник
Публикувано на: Октомври 30, 2019 в 09:36 ч
Диего Санчез вече не е сред редиците на UFC.

Легендата в спорта е в организацията още от 2005-та, когато спечели The Ultimate Fighter сезон 1 в средната категория. Въпреки дългата си кариера той се би за титлата само веднъж и загуби - от BJ Penn с технически нокаут в леката категория.

Въпреки, че възроди успехите в кариерата си напоследък, боецът Дейв Ледук от World Lethwei Championship, сподели че Санчез го е потърсил за участие в организацията.

"Получих съобщение от Диего Санчез онзи ден," сподели Ледук в шоуто на Джо Роугън. "Той каза 'Дейв, не съм в UFC вече'. Опа, май не трябваше да казвам това.

Санчез каза, че договорът му е изтекъл и има интерес да се бие по правилата на летуей в WLC."

Летуей е една идея по-бруталната версия на муай тай, тъй като в този спорт са разрешени и ударите с глава, а също и не се ползват ръкавици.

Вижте също: Ветеран от UFC иска да направи своя организация за един от най-бруталните бойни спортове в света

Диего е доказал, че е достатъчно безстрашен да се пробва в този правилник. В последния си двубой той загуби от Майкъл Киеса със съдийско решение в UFC 239.


Въпреки всичко 37-годишният боец наскоро прие предизвикателството на Демиан Мая, което означава че все пак има интерес и да се задържи в UFC.

Ще ви е интересно ли да видите Диего в летуей битка? Или по-интересно ще е да го видим срещу друг ветеран като Демиан Мая?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес