Зареждане

Дейна Уайт за трагичната смърт в BKFC: Някой изненадан ли е?

Дейна Уайт за трагичната смърт в BKFC: Някой изненадан ли е?
Публикувано на: Октомври 6, 2021 в 10:34 ч
Дейна Уайт е тъжен, но не и изненадан, след като научи за смъртта на Дъстин Торнтън.

Той загина на 38-годишна възраст, след като бе нокаутиран в състезанието по бокс с голи ръце BKFC 20. Торнтън бе хоспитализиран след загубата си с Дилън Клеклер за 19 секунди на 20-ти август. След това той е частично парализиран след двубоя и се е борил с инфекция на гръбначния нерв, но не е успял да спечели тази битка.

Вижте също: ММА боец почина след брутален нокаут в BKFC

Уайт коментира тъжната новина.

"Преди всичко някой изненадан ли е? Имам предвид това е бой с голи ръце. Не съм голям фен на този спорт. Затова и недоумявам как някои хора напускат ММА и отиват там.

При нас сме правили битки от 25 години. Правил съм над 7000 двубоя и не е имало такива сериозни травми."

Освен в бокса с голи ръце, Тонртън има и кариера в ММА, която завърша с 6 победи и 18 загуби.

Няколко UFC боеца подписаха договори с BKFC в последните години, включително Пейдж Ванзант, Крис Лебен, Хектор Ломбард, Рейчъл Остович и Чад Мендес.

Смъртта на Торнтън обърна внимание и на ролята на атлетическата комисия в регулирането на битките.

"Всяка година даваме 20 милиона за медицински прегледи на атлетите. 20 милиона долара на година. За здравето на нашите атлети," сподели Уайт. "А 25% от тях изпращаме на специалисти. Ако някой атлет има проблеми, пращаме го на специалист. Даваме много пари, ако открием, че на някой му има нещо.

В резултат на това за 20-те години, в които го правим, открихме 10 атлета, които имаха животозастрашаващи проблеми и нямаше как да се бият. Ако не беше UFC може би никога нямаше да разберат за това, щаха да се бият и вероятно да умарт.

Нашият свят и този на бокса с голи ръце са съвсем различни. Съжалявам за тази новина, че той е починал, но никоя друга организация не се грижи за здравето на атлетите си, както ние."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес