Зареждане

Дейна Уайт за сбиването на Чимаев: Нищо особено!

Дейна Уайт за сбиването на Чимаев: Нищо особено!
Публикувано на: Октомври 23, 2022 в 09:14 ч
Хамзат Чимаев се сби с екипа на Хабиб Нурмагомедов в съботната вечер по време на UFC 280 в Etihad Arena на „Fight Island“ в Абу Даби, но президентът на UFC Дейна Уайт не изглежда загрижен за това.

Чимаев, който се появи на събитието, за да гледа битките на живо, се изправи лице в лице с Абубакар Нурмагомедов след приключването на победата на Ислам Махачев в основното събитие със събмишън над Чарлз Оливейра.

Вижте също: Хамзат Чимаев се сби с братовчед на Хабиб в Абу Даби

„Borz“ и Нурмагомедов изглежда си размениха любезности, преди едно ръкостискане да се превърне в блъскане от Чимаев. За щастие охраната и членовете на екипа бяха наблизо, за да успокоят двете страни и да предотвратят по-нататъшни проблеми.

По време на пресконференцията след UFC 280, Уайт беше попитан за сбиването на Чимаев след събитието. Той обаче не изглеждаше особено притеснен от инцидента.

 
"Какво изобщо мога да кажа за това?" каза Уайт. „Случва се, особено с Хамзат. Случва се."

Уайт също така обясни защо Чимаев не седеше в типичната секция, предназначена за UFC бойци.

„Той седеше от наша страна“, обясни Уайт. „Дори не знаех, че Хамзат ще дойде тази вечер. Той беше поканен тук от Абу Даби. Така че местата зад мен тук в Абу Даби са собственост на Абу Даби.”

По-късно на пресконференцията след битката, Уайт беше попитан дали ще има санкции, наложени на Чимаев и другите замесени бойци. Изненадващо, Уайт омаловажи сериозността на ситуацията и оприличи тази ситуация за нормална.

„Това правим тук – това правим“, обясни Уайт. „Това е груб бизнес. Казват се злобни неща, понякога момчетата се забъркват в сбивания. Нашата работа в UFC е да гарантираме, че подобни неща няма да се случват. Не го очаквахме сега и не можахме да го предотвратим, но бързо реагирахме. Тези неща се случват. Когато имате 800 алфа мъжкари и жени, понякога пътищата им се пресичат на събития и тези неща се случват. Не ме притеснява, не се трогвам от това. Справяме се със ситуацията и след това продължаваме напред.“

Съгласни ли сте с Уайт? Трябва ли Чимаев да бъде наказан за лудориите си на UFC 280 или да му се размине, сякаш нищо не се е случило?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес