Зареждане

Дейна Уайт намери своя нов Хабиб Нурмагомедов

Дейна Уайт намери своя нов Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Септември 22, 2022 в 00:00 ч
В нощта на 20 срещу 21 септември в Лас Вегас, Невада се проведе деветият турнир от шестия сезон на DWCS.

В шоуто на Дейна Уайт, където малко известни бойци се борят за правото да подпишат договор с UFC, се представи боецът от Таджикистан Нуруло Алиев, който прекара цялата си професионална кариера в Русия. Нуруло влезе в DWCS с рекорд 6-0, а последната му лига беше Fight Nights.

Алиев имаше две битки там и двете спечели с единодушно съдийско решение. Като цяло таджикският боец рядко печели предсрочно. Той имаше само една такава битка от шест и при условие, че битката беше спряна по искане на ъгъла на противника.

Първоначално съперник на Алиев трябваше да бъде арменецът Наир Меликян, но съперникът не можа да получи виза и вместо него влезе американецът Джош Уик. Нуруло беше категоричният фаворит и потвърди това с победа с ТКО в първия рунд.

Докато гледахме битката на Алиев, се намекват прилики с Хабиб. Нуруло изглежда като истински клонинг на Нурмагомедов. Мнозина дори го наричат таджикския Хабиб. Самият Нуруло призна, че често го бъркат с бившия шампион на UFC, а Нурмагомедов поздрави Алиев за победата му и го нарече "малкия Хабиб".

Дейна Уайт оцени уменията на Нуруло и почти не се съмняваше дали да му предложи договор.

 „Той оцеля след удара в окото и след това си свърши работата без никакви проблеми. Поздравления, приятел, ти си в UFC“, каза Дейна, който по-късно разговаря отделно с Алиев.

Нуруло прегърна Уайт, поиска битка след седмица и обеща, че след две години ще стане шампион. Добро начало - този човек определено си заслужава да го държите под око!










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес