Зареждане

Дейна Уайт: Чимаев срещу Ковингтън на UFC 285

Дейна Уайт: Чимаев срещу Ковингтън на UFC 285
Публикувано на: Октомври 22, 2022 в 00:00 ч
Президентът на UFC Дейна Уайт потвърди, че възнамерява да организира двубой между Хамзат Чимаев и бившия временен шампион Колби Ковингтън.

Двамата ще мерят сили в полусредна категория през март 2023 година. Уайт иска двамата да бъдат подглавна битка на трилогията между Камару Усман и Леон Едуардс. Наскоро стана ясно, че от UFC искат тази трилогия да се случи на UFC 285, което трябва да се проведе в Лондон на 18 март.

„Хамзат Чимаев иска да се бие в полусредна категория. Аз ще му дам още един шанс, за да пробва да влезе в категорията. Много бих искал да се бие с Колби Ковингтън в Лондон. Ще се погрижа за това”, цитираха Уайт от BJPenn.

В последните години стана практика от UFC да подсигуряват големите битки с резерви или други бойци от картата на даденото събитие. Желанието на UFC за бой между Чимаев и Ковингтън показва, че може да използват някой от двамата, ако Едуардс или Усман се оттеглят.



Излишно е да казваме, че бой между Чимаев и Ковингтън ще излъчи безспорен претендент за титлата.

Чимаев е с рекорд 12-0 в ММА и тази година направи 2 битки. Той победи Гилбърт Бърнс през април, а след това и Кевин Холанд през септември. Чимаев приключва 11 от срещите си и има 5 бонуса в UFC.

Ковингтън от своя страна е с рекорд 17-3 в ММА. За последно той победи Хорхе Масвидал през март. Колби губи само от Камару Усман в последните си 11 битки за UFC. Ковингтън приключва 8 от срещите си и 2 пъти пада с приключване.

Чимаев показа, че има проблеми с кардиото, а това е силната страна на Ковингтън. Хамзат има само 1 битка, която е продъжлила 3 рунда. Това е срещата с Бърнс, в която Хамзат не впечатли. Колби от своя страна се бие по над 20 минути в последните си 6 битки за UFC.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес