Зареждане

Демиан Мая иска още една битка, преди да се оттегли

Демиан Мая иска още една битка, преди да се оттегли
Публикувано на: Май 25, 2022 в 08:04 ч
Демиан Мая обмисля оттегляне от спорта напоследък, но иска да направи още един финален двубой.

Бившият двукратен претендент за титлата на UFC в две различни категории вписа името си в ММА като един от най-добрите в бразилското жиу-житцу. 44-годишният Мая осъзнава, че му остава още съвсем малко време до края на кариерата му.

"Официално все още не съм се оттеглил. Искам да направя още един двубой с UFC, но само и единствено там, защото UFC е моят дом за последните 15 години. Така че ако получа още един шанс, ще направя още една битка, но като цяло съм фокусиран върху други неща от кариерата ми.

Все още тренирам ММА, бокс и муайтай, така че се поддържам във форма, ако имат нужда от мен за един двубой. Но като цяло съм по-фокусиран върху спорта жиу-житцу. Искам да се състезавам повече там.

Чувствам се здрав, чувствам се добре и подготвен. Затова си казах, че може да се състезавам още няколко години в жиу-житцу и ММА, а след това да се пенсионирам."


Мая за последно се би през юни 2021-ва срещу Белал Мохамед в UFC 263, когато загуби със съсдийско решение. Това бе втора поредна загуба и последна битка от договора му с организацията.

"Вече съм изпълнил договора си. Всъщност последната ми битка трябваше да бъде срещу Бен Аскрен, но след като го победих бях в серия от три победи и си казах, че щом печеля мога да поостана още. Затова удължихме договора."

Откакто загуби от Мохамед, Мая спечели граплинг двубой над Алекс Оливейра по-рано този месец. Това бе първия му граплинг двубой от 2007-ма насам, когато той спечели световното на ADCC преди да дебютира в UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес