Зареждане

Деметриъс Джонсън: Боксът е по-труден от ММА

Деметриъс Джонсън: Боксът е по-труден от ММА
Публикувано на: Септември 3, 2023 в 05:00 ч
В непрекъснато развиващото се царство на смесените бойни изкуства едно име постоянно се появява в разговорите за най-велик боец. Това име е на легендата Деметриъс Джонсън, който е бивш шампион на UFC и настоящ такъв в ONE Championship.

В скорошен задълбочен разговор с "The Schmo", Джонсън се задълбочи в различни теми извън сферата на American Top Team. Джонсън наскоро се оказа oбект на критики заради смелото си твърдение, че ММА е най-лесният боен спорт за постигане на статут на световен шампион.

Неговото оправдание за това твърдение произтича от разнообразието от таланти и умения, необходими в ММА. Той каза, че един състезател в ММА може да има сериозна слабост в една област от своите умения и въпреки това да успее.

Това рязко контрастира с бокса, който зависи само от една дисциплина. Сега "Mighty Mouse" затвърди мнението си в интервю за The Schmo, обосновавайки аргумента си с примера на Бен Аскрен.

„Вижте Бен Аскрен. Той беше световен шампион в ММА, въпреки че е слаб в стойка. Чувствам се комфортно да кажа, че Бен Аскрен е перфектен пример. Той има огромни недостатъци в стойката си, но въпреки това стана световен шампион и защити титлата няколко пъти.", сподели Джонсън.

Престоят на Джонсън като шампион на UFC в категория муха запечата името му в историята. Той може да се похвали с рекорда за най-голям брой защити на титлата в категория муха. Джонсън напусна UFC след оспорвана загуба с разделно съдийско решение от Хенри Сехудо през 2018 година.

Прав ли е Джонсън, че боксът е по-труден от ММА ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес