Зареждане

Даниел Гълъбаров срещу поляк на HIT-FC в Швейцария

Даниел Гълъбаров срещу поляк на HIT-FC в Швейцария
Публикувано на: Май 9, 2018 в 21:55 ч
Източник: Десант
Трикратният европейски шампион по ММА за аматьори Даниел Гълъбаров ще дебютира при професионалистите на 2 юни на ивент на HIT Fighting Championship в Швейцария, съобщават от клуб Десант-Варна. Както вече ви информирахме, още един от топ-аматьорите на "Десант" ще стартира кариера в професионалния ММА, а именно двукратният европейски и световен вицешампион Фердун Османов.

Дани се състезава за последно на европейското първенство по ММА в София, което се проведе през месец март миналата година. Тогава той написа историята, като стана първият състезател в света трикратен континентален шампион. През 2016 г. състезателят на "Десант" спечели и бронзов медал от световното първенство по ММА в Лас Вегас, САЩ. Извоюваните 4 медала от шампионати на IMMAF заслужено изкачиха боеца в тежка категория до първо място в ранглистата и трето място в абсолютната ранглиста на IMMAF. Дани, също така, е многократен републикански шампион по ММА и не познава загубата в България.
 

 
След като Фердун Османов получи покана да се бие на HIT-FC, треньорът на "Десант" Николай Добруджански предложи на организаторите още няколко състезатели на клуба и, разбира се, титулован боец като Дани нямаше как да бъде подминат с лека ръка. Първоначалният противник на офицера от българската армия се контузи и това наложи да се търси нов опонент. Името му вече е известно - полякът Дамиан Олшевски. Статистиката на полският боец е 2 победи от 2 двубоя при професионалистите, но на страната на българина е богатият опит при аматьорите.

Подготовката на българската надежда в тежка категория ще протече, както и досега, в залата на "Десант" в гр. Варна под ръководството на дългогодишния му наставник Николай Добруджански, който сподели:
 
"Не особено лека задача предстои пред Дани в лицето на Олшевски. Полякът играе с високо темпо за тежка категория и голям обем от удари. Разбира се, има пропуски в играта, от които планираме да се възползваме, и ще подготвим няколко изненади в стойка и на земя. Освен това, правилника на HIT-FC е по този, по който се провеждат срещите в UFC, и позволява употребата на лакти в стойка и на земя. Това е новост и за Дани, и за Ферди, но от работата ми с Никола Дипчиков, който се състезава в ACB  имаме разработена схема за бърза адаптация към правилата.

HIT-FC е млада, но много амбициозна организация и сме предложили на тяхното внимание кандидатурите на европейските медалисти Николай Николов и Валери Атанасов. За Алекс Тончева в момента преговаряме за двубой във Великобритания, а Александър Евстатиев е в залата на пълни обороти, така че общо взето всички професионалисти са в готовност да приемат двубои дори и с ранно предизвестие".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес