Зареждане

'Cowboy' Серони и свински опашки спасили първото събитие на Strikeforce

'Cowboy' Серони и свински опашки спасили първото събитие на Strikeforce
Публикувано на: Август 5, 2020 в 08:03 ч
Преди години Strikeforce беше втората по големина ММА организация в света. След това тя бе закупена от UFC, но нещата нямаше да стигнат до там, ако не е бил Доналд "Cowboy" Серони и хиляди свински опашки, които са спасили първото издание на организацията.

Бившият собственик на Strikeforce и настоящ президент на Bellator, Скот Кокър, си спомня първите дни на вече несъществуващата организация.

Strikeforce всъщност съществува от 1980-та година, но като кикбокс федерация - никога не е провеждала ММА събития допреди 2006-та. Именно и заради това, че се е занимавал с К-1 и е бил фен на PRIDE, Кокър е възнамерявал да направи първото ММА събитие на Strikeforce в ринг.
 

Но тези планове са били осуетени от Калифорнийската атлетическа комисия, които са го принудили да направи битките в клетка. Той успял да намери кой да я направи, но след като конструкторът закъснявал със сроковете, Кокър имал нужда някой да му я докара.
 
Шофьорът, който свършил тази работа бил боецът на UFC Доналд 'Cowboy' Серони, който тогава тъкмо започвал ММА кариерата си в Колорадо.

"Имам приятел на име Свен Бийн... казах му 'Виж, трябва да намерим клетка отнякъде, защото нямам. Няма и откъде да взема под наем, затова ми трябва някой, който да я направи," спомня си Кокър. "Свен ми отговори, че имал познат човек в Тенеси и той правил клетки. Така че я поръчахме от тям. Но той се забави с една седмица. После с две седмици. А после и с три. Казах 'Свен, трябва да отидеш до там и да вземеш клетката и да я докараш тук. Не ме интересува какво ще струва. Имаме събитие следващата седмица.' Свен ми отговори 'Не мога да го направя, но имам човек, който може.'

Новият шофьор кара до Тенеси от Денвър, натовари клетката, увери се че всичко е наред, а след това я докара от Тенеси до Сан Хосе, беше 'Cowboy' Серони - тогава не го познавах. Трябваше да си изкара малко допълнителни пари. Не мога да го виня."


Клетката успява да пристигне навреме в HP Pavilion, но когато Кокър я вижда, той разбира че тя далеч не е с такова качество и здравина, каквото трябва да бъде. Самият той се е притеснявал, че тя може да рухне във всеки един момент по време на събитието и да срине репутацията му на организатор.

Кокър взел решение да опаше клетката с 2000 свински опашки, които да купи от близката железария и да се надява те да издържат.

"Клетката пристигна в нощта преди събитието. Сложихме я заедно и разбрах, че е много калпава. Пълен боклук. Клатеше се много. Представих си как Франк Шамрок и Цезар Грейси падат на земята и тя се срутва.

Изобщо не се насладих на първата вечер като ММА организатор. Бях толкова напрегнат, когато бойците падаха на земята на клетката - казвах си 'Край, сега ще се срути.' Ако се беше случило комисията нямаше да ми даде нов лиценз за организиране на битки.

За щастие успяхме да закрепим положението. Взехме 2000 свински опашки от близка железария и ги сложихме по ъглите на клетката, защото тя щеше да се разпадне. Беше много стресово преживяване."

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес