Зареждане

Чимаев е животно, но все още не е готов за Камару Усман

Чимаев е животно, но все още не е готов за Камару Усман
Публикувано на: Април 11, 2022 в 18:00 ч
Хамзат Чимаев доказа, че шумът около него е с причина. Чеченската звезда се справи с Гилбърт Бърнс, който е най-големият му тест до момента. "Borz" победи бившият претендент за титлата в полусредна категория на UFC 273, което се проведе в Джаксънвил, Флорида.

Хамзат спечели с решение в битка, която след години ще влезе в 'Залата на славата' на UFC. Тази победа ще изкачи Чимаев до 2-рото място в класирането на дивизията. Той обаче няма да получи шанс за титлата, а и не му трябва на този етап.

Дейна Уайт вече обеща да даде следващата битка за титла в полусредна категория на Леон Едуардс. Той ще се бие с краля на дивизията Камару Усман по време на International Fight Week през юли. 

  • Какво обаче следва за Чимаев ? 

Уайт предложи битка срещу Колби Ковингтън и на теория битката би била добро допълнение към картата на Усман-Едуардс. Aко Колби не може да се бие, тогава има вариант Чимаев да излезе срещу победителя от срещата между Висенте Луке и Белал Мухамад, които ще се бият този месец.

Чимаев не успя да нокаутира Бърнс, както обеща, но в битката научихме неща, които нямаше как да научим, ако имаше ранен нокаут за чеченеца. Бърнс успя да вкара тежки бомби на "Borz" и го завлече в дълбоките води. Чимаев не се колебаеше и не спря да движи напред, демонстрирайки огромно сърце и издръжливост. 

Камару Усман обаче е непобеден и в момента е номер 1 в света на ММА. Ако Чимаев ще приема такава битка, то той трябва да докаже, че може да направи необходимите корекции. Една доминантна победа над боец от топ 5 в полусредна категория ще покаже, че "Borz" си е научил урока и е готов за титлата.

От битката с Бърнс, обаче се видя, че Чимаев все още е зелен и не е готов да влезе в клетката с Усман. Хамзат направи елементарни грешки, отказа да слуша своя треньор, а и се видя, че в третия рунд сериозно намали оборотите.

Вие как мислите ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес