Зареждане

Четири са вариантите за следващ опонент на Ислам Махачев

Четири са вариантите за следващ опонент на Ислам Махачев
Публикувано на: Юни 10, 2024 в 18:00 ч
Не са останали много опции пред Ислам Махачев.

В началото на месеца в UFC 302 Ислам Махачев направи третата си защита на титлата на UFC в лека категория, побеждавайки Дъстин Порие. По пътя руският боец актуализира няколко рекорда и напомни, че абсолютно заслужено управлява в своята дивизия.

След битката Ислам отново изрази желанието си да се състезава за статута на двоен шампион:

„Мечтата ми е да сменя категорията и да се бия за втория колан. Искам отново да почувствам тази енергия, като спечеля нов колан. Не е същото, когато защитаваш колан.”, каза дагестанеца.

Но реално Махачев има други възможности за следващите битки. Нека да разберем какво трябва да направи руският шампион по-нататък. Започваме с първата опция, която изглежда най-реално и вероятно тази опция ще е следващата му битка.

  • Първа опция за Махачев:
Тази първа опция е реванш с Арман Царукян. Арман е очевиден и справедлив вариант. Веднъж той загуби от Ислам и оттогава е мотивиран от отмъщение. Царукян достигна самия връх на ранглистата в лека категория и се превърна в претендент. Битката можеше да се проведе още в UFC 302, но Арман отказа и, честно казано, имаше такова право, така че все пак ще получи битка за титлата по-късно. Махачев неведнъж е казвал, че по принцип не се интересува от реванши, но все пак ще се бие, ако UFC го накарат. Арман е претендент номер 1 и не спира да дразни дагестанеца.
  • Втора опция за Махачев:
Битка за втори пояс срещу Леон Едуардс. В Калифорния Ислам е правил спаринги с Леон и познава играта на шампиона. Британецът царува в полусредна категория и вече се подготвя за третата си защита на титлата. Може би битката му с Белал Мохамед ще определи дали Ислам ще има шанс да се бие за пояса до 77 килограма. Все пак през последните години Белал често тренира с отбора на Ислам и Хабиб Нурмагомедов, така че битка с него едва ли ще се състои. Ако Едуардс защити титлата, тогава очевидно Махачев ще претендира за пояса му. Това е голяма битка, определено ще бъде интересно да се гледа.
  • Трета опция за Махачев:
Тази опция е малко нестандартна, но все пак е възможна. Матеуш Гамро не присъства в темата за титлата, но той е солиден претендент. Гамро успя да победи Царукян и вероятно ще бъде резерва на битката им с Махачев. Най-вероятно Гамро ще трябва да спечели още една победа над някой от топ 5, но в MMA ситуацията може да се промени много бързо. Не трябва да се изключва възможността Матеуш да стане следващият претендент. Ако Арман не може да се бие, то Гамро вероятно ще получи шанс. Самият Хабиб Нурмагомедов каза, че Гамро определено ще срещне Махачев в бъдеще.
  • Четвърта опция за Махачев:
Последната опция е битка за пари и слава с Конър Макгрегър. В края на месеца ирландеца се завръща, за да се бие с Майкъл Чандлър. От спортна гледна точка битката, разбира се, не представлява голям интерес за никого, но всичко ще бъде покрито от огромна реклама, ако се организира такава битка. Знаем за враждата между отборите на двамата и такъв бой определено ще продаде гледания. Ислам няма нищо против тази битка и вярва, че тя ще бъде лесна. Конър също иска още един шанс да отмъсти на дагестанците и ще приеме това предизвикателство.

Засега най-логичният път за Махачев изглежда битка с Царукян през есента, може би на турнир в Абу Даби, където също ще е необходим високопоставен хедлайнер. Победата ще позволи на Ислам да стане абсолютен рекордьор в леката категория по брой защити на титлата, а след това той спокойно може да се изкачи в горната категория, тъй като Махачев ще е изчистил дивизията си.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес