Зареждане

Чеченския Дейна Уайт плаши с използване на ядрени оръжия

Чеченския Дейна Уайт плаши с използване на ядрени оръжия
Публикувано на: Октомври 3, 2022 в 13:00 ч
Рамзан Кадиров заплаши Украйна с ядрена война. 

Чеченският диктатор, рутинно обвиняван в нарушения на човешките права, се обърна към Telegram, за да осъди руските военни за загубата на крепостта Лиман в Източна Украйна и предложи Русия да използва „по-драстични мерки“ в продължаващата си инвазия. 

„По мое лично мнение трябва да се предприемат по-драстични мерки, като обявяване на военно положение в граничните райони и използване на ядрени оръжия с ниска мощност. 

Не е необходимо да вземаме всяко решение с поглед върху западноамериканската общност – тя вече го каза и направи много срещу нас.“, написа Кадиров в публикация, гледана приблизително 5 милиона пъти в Telegram. 

Поражението на Русия в Лиман дойде, след като Путин обяви анексирането на четири окупирани региона на Украйна. Това се случи след така наречените референдуми, проведени от Русия в незаконно окупираните региони Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие – референдуми, които бяха етикетирани като „измама“ от западните лидери. 

Преди година Кадиров и известния му боен клуб 'Ахмат' попаднаха под санкции от Министерството на финансите на САЩ. Бойният клуб се ръководи от Абузаед Висмурадов, съюзник на Кадиров, който се смята за един от най-влиятелните хора в Чечня. 

В изявление до The New York Times UFC заявиха, че нямат „никакви договорни отношения или каквито и да било търговски отношения" с Рамзан Кадиров, или който и да е от неговото семейство, сътрудници или свързани компании. 

Въпреки това организацията продължава да включва бойци с ясни връзки с Кадиров и неговия боен клуб. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес