Зареждане

Братята Fertitta продадоха останалия си дял от UFC за умопомрачителна сума

Братята Fertitta продадоха останалия си дял от UFC за умопомрачителна сума
Публикувано на: Септември 8, 2017 в 14:00 ч
 
Братята Frank и Lorenzo Ferttita вече продадоха целия си дял от UFC, след като преди година продадоха по-голямата част от собствения си капитал в компанията.
 
Те продали оставащия си дял - около 5,8%-та - миналия месец на WME-IMG, които придобиха по-голямата част от компанията през август 2016-та година. Братята получили приблизително 26%-та увеличение на цената на акциите спрямо миналогодишната транзакция. Новата сделка оценява UFC на приблизително 5 милиарда долара, което означава, че двамата грубо са получили около 1 милиард долара (4 милиарда миналата година) при последната сделка.
 
Frank и Lorenzo поеха контрола над Ultimate Fighting Championship през 2001-ва година, след като платиха 2 милиона на организацията, което се превърна в страхотна инвестиция през последните 16 години.
 
Оттогава някои имена в организацията се превърнаха в световни звезди, като Ronda Rousey и Conor McGregor. Те вдигнаха акциите на компанията доста, след като Rousey се снима в многомилионни филмови продукции, а McGregor успя да привлече вниманието на медиите, които до тогава пренебрегваха ММА като цяло.
 
 
Ирландецът също така успя да събере вниманието на целия свят миналия месец с историческата си боксова среща с Floyd Maywaether, което се превърна и в едно от най-промотираните спортни събития за всички времена.
 
След като братята Fertitta изцяло вече не са част от UFC, очакваме да настъпи нова ера в управлението на организацията, като WME-IMG си остава основен акционер в компанията.
 
Каквото и да се случи, изглежда, че за в бъдеще UFC само ще се разраства и неговата стойност се вдига с хора като Rousey и McGregor, които са представители на компанията в последно време.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес