Зареждане

Благой Иванов - Багата срещу Ben Rothwell през март

Благой Иванов - Багата срещу Ben Rothwell през март
Публикувано на: Януари 3, 2019 в 13:23 ч
Благой Иванов - Багата се завръща в клетката на UFC и ще направи втори опит да запише победа. Той ще се изправи срещу ветерана в UFC, Ben Rothwell, който в момента е наказан от USADA, защото преди две години се провали на допинг тест и беше наказан. Неговото наказание изтича следващия месец и той ще е готов за битка. Интересното между двамата е че идват след загуба с решение от Junior dos Santos.


Rothwell се бие вече 10 години в UFC, но втори път се проваля на допинг тест. Той е с рекорд 6-5 в организацията и се е изправял срещу най-добрите. Една от най-големите му победи в UFC е тази над Alistair Overeem с нокаут през 2014 година. Преди да загуби от JDS, Big Ben беше в серия от 4 поредни победи. Неговото наказание изтича на 6-ти февруари.


Багата е бивш шампион в тежка категория на WSOF, но загуби дебюта си в UFC от Junior dos Santos, а преди това беше в серия от 5 поредни победи и беше защитил титлата си цели 4 пъти. Багата ще може да разчита отново на помоща на Cain Velasquez, който успява да нокаутира Rothwell през 2009 година. Дългогодишният съотборник на Иванов в националния отбор по самбо Росен Димитров е уверен, че Багата ще победи в битката с Rothwell:


Благой е много мотивиран и тренира здраво. Rothwell е опасен, но мисля, че Багата ще спечели. Вярвам в него. Американецът удря здраво. Има и добра гилотина, но Благой ще го излъже.



Тук може да видите едно от култовите интервюта на Rothwell след победата му над Mitrione:










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес