Зареждане

Бивш охранител на Конър Макгрегър влезе в затвора

Бивш охранител на Конър Макгрегър влезе в затвора
Публикувано на: Април 7, 2023 в 08:00 ч
Собственикът на охранителен бизнес Гезим Идрзи, 37, беше осъден на 3 години и 3 месеца за нападение, което се случи преди 7 години през 2016 година. Идрзи, който е посочен като управляващ директор на GZ Professional Security Ltd в Дъблин, беше признат за виновен от жури в Дъблинския окръжен съд.

Албанският гражданин, който има адрес в Luttrellstown Heights, Castleknock в Дъблин, отрече всички неправомерни действия и отрече да е нападнал жертвата в офиса му на 1 февруари 2016 година. Идрзи се премества в Ирландия, когато е на 15 години и става успешен бизнесмен. Охранителната фирма на Идризи е работила с Конър Макгрегър в продължение на няколко години.

През 2018 година Идрзи е работил като бодигард на Макгрегър и е бил изправен пред съд за нападението. Идрзи е сниман да работи като бодигард на Макгрегър в много случаи, включително на премиерата на червения килим на ММА звездата за документалния му филм „Notorious“ в дъблинското кино The Savoy през ноември 2017 година.

Идрзи също осигури охрана на ММА боеца, когато той се яви пред Дъблинския окръжен съд през 2018 г. за непредставяне на застрахователен сертификат и лиценз. Тези призовки бяха зачеркнати, след като Макгрегър представи документите си в съда. Идрзи също беше сниман като бодигард на ММА боеца, докато Макгрегър и годеницата му Дий Девлин присъстваха на музикалния фестивал Longitude в Дъблин 2019 година.

По време на процеса срещу Идрзи в Окръжния съд в Дъблин съдебните заседатели чуха, че пострадалата страна е отишла в бизнес помещенията във въпросния ден с надеждата да продаде платежна система на Идрзи. И двамата мъже са се познавали и са правили бизнес в миналото. Идрзи се срещa с мъжа, но той не пожела да продължи с бизнес предложението.

Пострадалият си тръгнал и отишъл на друга среща. Мъжът е получил обаждане по-късно същия ден от Идрзи, който го е помолил да се върне в бизнес помещенията с обещанието, че ще правят бизнес. Жертвата се връща, след което Идрзи и друг мъж започват да го бият. Раненият мъж е бил вързан с тиксо, поставен на стол и с кърпа на главата.

Той е бил в безсъзнание и предполагал, че през това време в кабинета е влязъл и трети мъж. Когато кърпата била премахната, Идрзи го попитал дали може да шофира и му казал „да не се свързва с полицаите или ще бъде убит“. Раненият мъж си тръгнал и се прибрал вкъщи, след което се свързал с полицията. Те му взимат показания и извикват линейка, която го кара в болницата.

В съда беше представен медицински доклад, в който се посочва, че мъжът е с фрактури на лицето, разкъсна рана на устната и болка и кръвонасядания по лицето и гърдите. Полицаи претърсват помещенията на GZ Security, където по пода на офиса са открити петна от кръв. В офиса е присъствал и обвиняемият, който е задържан и отведен за разпит. Идрзи отрече всички неправомерни действия и нападения над мъжа.

Съдия Райън каза, че „това трябва да доведе до лишаване от свобода поради сериозността на нападението“. Раненият сподели, че трябва да плати 200 евро за медицински сметки и е загубил 4000 евро, тъй като е отсъствал от работа в продължение на шест месеца.

Ето снимка. която показва как Идрзи придружава Макгрегър в съда:




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес