Зареждане

Биспинг: Хабиб не е най-велик в историята на UFC

Биспинг: Хабиб не е най-велик в историята на UFC
Публикувано на: Юли 2, 2022 в 10:00 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория и настоящ коментатор Майкъл Биспинг смята Джон Джоунс за най-добрият боец в историята на UFC.

От години се водят спорове по темата с най-великия боец в историята на UFC. Всяка отделна категория си има бойци, които могат да претендират, че са сред величията. В лека категория Хабиб Нурмагомедов може да претендира, а в полутежка категория е Джоунс.

Нурмагомедов проведе последната битка в кариерата си през октомври 2020 г., когато победи Джъстин Гейджи. След битката той обяви решението си да сложи край на кариерата си. Хабиб има 29 победи в 29 битки в ММА, включително 13 победи в 13 битки в UFC.

Джоунс от своя страна реши да оваканти титлата си в полутежка категория през 2020 година. Цели 2 години той се готви за дебют при тежките, за да търси величие. Биспинг смята, че постиженията на Джоунс са далеч над тези на Нурмагомедов.

„Най-великият боец в историята на човечеството, в историята на UFC се завръща! 

Да, знам, че мнозина ще кажат, че това е Хабиб, че той е номер едно. Но не, Хабиб не е най-добрият боец в историята. Да, това е смело виждане. Нурмагомедов е един от най-добрите. 

Но Джон Джоунс доминира в полутежка категория от поколения. Биеше легенда след легенда, претендент след претендент. И тогава той реши да премине към тежка тежест ”, цитираха Биспинг от Sportkeeda.

Съгласни ли сте с Биспинг ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес