Зареждане

Беноа Сен Дени очаква голям растеж в кариерата след победа над Поарие

Беноа Сен Дени очаква голям растеж в кариерата след победа над Поарие
Публикувано на: Март 6, 2024 в 00:00 ч
Беноа Сен Дени вижда в победата над Дъстин Поарие само началото на своята кариера.

Претендентите за титлата в лека категория се сблъскват в петрундовото основно събитие на UFC 299 в Маями тази събота, а и двамата бойци имат много шансове. Сен Дени търси шестата си поредна победа, докато Поарие - постоянна фигура в световната ранглиста - се бори да запази мястото си в челната петица в лека категория.

Сен Дени с гордост представя родината си Франция и в неотдавнашния епизод на The MMA Hour беше попитан за бившия шампион на Glory Kickboxing и настоящ участник в PFL Седрик Думбе, който се смята за лице на френския ММА.

"Седрик е лицето на кикбокса, но той е новак в ММА", каза Сен Дени. "Той е лицето на кикбокса във Франция, едно от лицата заедно с Йохан Лидон. Имаме много силни момчета, момчета, които са го побеждавали, които той също е побеждавал. ... Той е вълнуващ боец. Притежава ударна сила и си извоюва място вътре във френската зона и се надявам, че ще успее да покаже всичките си умения в кикбокса на GLORY. Но аз вярвам в ранглистата и засега това е Сирл Гане, лицето на френския ММА."Един ден Беноа Сен Дени ще стане шампион в лека категория, ще бъде лицето на френския ММА, а може би и нещо повече."


Мачът с Поарие беше изненада за някои, които се чудеха защо бившият временен шампион на UFC в лека категория ще приеме мач с опасен, но по-малко опитен боец. Сен Дени завърши последните си пет опонента и започна като фаворит за победа над Поарие.

Сен Дени беше развълнуван от поканата да се бие с толкова уважаван противник.

"Бях наистина щастлив", каза Сен Дени. "Той е труден опонент, има много трудни момчета в тази дивизия, в първата петица. За много хора е изненадващо, че се изправям срещу него, но мисля, че това е една от малкото теглови категории, в които е изненадващо да се изправиш срещу съперник от топ пет след пет поредни финала. Наистина съм щастлив. Той има много опит. Разбира се, той е бивш временен шампион, така че това наистина ще бъде изпитателен мач за мен. Това е голямо изпитание, за да видя дали съм готов за всичко, което ще последва зад Поарие".

Ако победи Поарие, Сен Дени заяви, че пред него има много интересни възможности, но отказа да уточни кой може да бъде следващата му цел. На въпроса дали предвижда възможност за титла преди края на годината, Сен Дени запази картите си неразкрити.

"Разбира се, винаги има някакъв план", каза Сен Дени. "Можеш да планираш колкото си искаш, но когато започнеш да получаваш ритници или удари в лицето, никога не знаеш дали планът ще проработи. Ще видим. Но да, разбира се, винаги има за какво да се мисли. Бъдещето ми като ММА боец ще има голяма крачка на девети март и нека видим какво ще бъде то."

"Имаме поговорка във Франция: "Няма нищо невъзможно за французина", добави той. "Така че нека да видим."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес