Зареждане

Bellator освободиха Георги Валентинов

Bellator освободиха Георги Валентинов
Публикувано на: Декември 12, 2019 в 08:41 ч
Българският ММА боец Георги Валентинов подписа с Bellator в края на октомври тази година, но явно от организацията са размислили и той вече не е част от редиците им. 26-годишният Валентинов държи рекорд 21-5 в ММА и тренира заедно с треньора на Конър Макгрегър, Джон Кавана в Ирландия.

Карим Зидан, който е журналист от Bloodyelbow се е свързал с организацията, за да провери статута на Георги и е бил уведомен, че оргнизацията са решили да се разделят с него малко повече от месец, след като той подписа с тях.

Bellator споделят пред Зидан, че освобождават Валентинов заради расистките прояви на феновете, сред които беше и той на мача между България и Англия. Тогава Валентинов сподели, че е попаднал на грешното място в грешния час и се разграничи от тях. Ето какво е изявлението на Bellator за освобождаването на Валентинов:


Bellator приема тези въпроси много сериозно и впоследствие освободи Георги Валентинов от неговия договор. Расизмът и символите свързани с него, нямат място в спорта и няма да бъдат толерирани от организацията.




Искрено се надяваме въпросният Карим Зидан да е наясно каква глупост е сътворил, тъй като Георги Валентинов нито е участвал в расистките скандирания на стадиона, които дори според чужди медии са били просто медийна акция и изобщо случаят с това бе многократно преекспониран.

Самият Валентинов още тогава заяви категорично, че няма нищо общо в подобни действия - факт, който явно е убягнал на Зидан, както и на хората отговорни за отношенията му с Bellator.

Във връзка с появилите се спекулации, че имам нещо общо с расистките скандирания на стадион “Васил Левски” заявявам категорично: Не съм участвал в подобни действия! Аз съм спортист и професионален състезател! Моят спорт е философия. Моят спорт ме учи на дисциплина и честна игра! На ринга съм срещал опоненти от всякакви раси и религии и винаги съм залагал на феърплей! Разграничавам се категорично от всякакви расистки и ксенофобски прояви! И като спортист,и като личност съм против неморални и античовешки действия, накърняващи достойнството! Стоя зад своите избори и решения със своето име и спортна позиция! Подкрепям българския спорт и вярвам, че в бъдеще ще държим високо вдигнати глави от гордост и спортни постижения!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес