Зареждане

Българска федерация по ММА с проект за младите трениращи в 6 български града

Българска федерация по ММА с проект за младите трениращи в 6 български града
Публикувано на: Април 16, 2021 в 15:00 ч
От 15 март Българска федерация по ММ започна реализирането на проект "ММА-Млади, Можещи, Активни".

Проект “ММА - млади, можещи, активни” се изпълнява по договор номер 25-00-3/16.03.2021г., НПИМД-Н2-Т3-050/2021 с Министерство на младежта и спорта и е в изпълнение на проект с вх.номер 09-00-279 от 27.01.2021г. по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 г.

Целта на проекта е да се повиши ролята на спорта като част от образователния и възпитателен процес сред младежите на възраст 15-29 г., както и да стимулира тяхната социална и спортна интеграция.

Проектът се изпълнява за периода 15.03 -15.09.2021г., в 6 български града - Варна, Велико Търново, Сандански, Шумен, Монтана и Благоевград, в които е създадена мрежа от младежки и спортни клубове. В проекта е заложено и четиридневно обучение на лица попадащи във възрастовата група в София.

В младежките клубове, в зависимост от различните възрастови групи и специфични потребности, се провеждат тренировки с цел "обучение чрез спорт", под зоркото око на опитни инструктори.

Освен спортна дейност, в клубовете се провеждат и практически обучения за изграждане на умения сред младите, за да могат:
  • да разпознават и да се предпазват от различните видове зависимости;
  • да разпознават агресивно поведение;
  • обучават се да реагират адекватно в кризисни ситуации;
 
В проекта са заложени различни по вид дейности - информираност и публичност, провеждане на обучение, организиране и провеждане на спортни занимания и кръгли маси, разпространение на информационни материали и дейност в социалните мрежи.

Чрез тяхното изпълнение се цели да се създадат условия за приобщаване, за повишаване на дисциплината, отговорността и интереса на младите за по-активно участие в общестевни процеси.

Проектът "ММА - Млади, Можещи, Активни" има своя Facebook страница, където се ще се публикува всякаква информация за проекта, като информация за методите и целите, снимков материал и др. Целта е да се достигне до повече хора, особено тези на възраст 15-29 г., да се популяризират проектът и важността от спортуването, здравословния начин на живот и предпазването от зависимости.

За да проследявате дейността по проекта и да получавате полезна информация, харесайте страницата.
                       
                                            

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес