Зареждане

Багата преди UFC 244: Дерик ще яде бой и ще разбере къде е България

Багата преди UFC 244: Дерик ще яде бой и ще разбере къде е България
Публикувано на: Август 8, 2019 в 08:47 ч
Българският ММА състезател Благой Иванов ще се изправи в поредната си битка в UFC през ноември. Тогава Багата ще влезе в Октагона срещу бившия претендент за титлата в тежката категория, Derrick Lewis.

Двубоят ще се проведе в легендарната зала Медисън Скуеър Гардън като част от основната файт карта на UFC 244.

Lewis е изключително опасен противник и в момента е на 5-то място в класацията при тежките, докато Иванов е на 10-то.

Българинът обаче показа голямо сърце при трите си битки в организацията, като и трите бяха срещу топ бойци. За последно той победи Tai Tuivasa през юни, а преди това надигра със съдийско решение и емблематичния Ben Rothwell.

Вижте също: Derrick Lewis: И аз като Благой Иванов съм бил близо до смъртта

Следващият му опонент обаче е на по-високо ниво и Багата е наясно с това.

"Lewis е по-висок и по-тежък от мен. Той е един от хората в UFC, които имат нокаутиращ удар. Трябва да внимавам през цялата среща," сподели Благой за MMA.BG. "Според мен борбата му е слабост."

Може би това ще е битка, в която ще видим и уменията на Благой на земя, тъй като в повечето време от срещите си шампионът ни по бойно самбо разчита повече на играта в стойка.
 

Преди да стигне до UFC, Багата мина през другите големи американски организации като PFL, WSOF, където стана шампион и Bellator MMA. От миналата година обаче Иванов е част от редиците на UFC и там той се чувства в свои води.

"В UFC се чувствам много добре. Бил съм в почти всички други големи организации - UFC е най-добрата за мен и всички там са много големи професионалисти. Хората, които работят за самата организация, го правят с огромно желание и любов, така че чувствам, че това е моето място.

Целта ми е да се бия за титлата там."

Битката между Багата и "Черния звяр" ще се проведе на 2-ри ноември и по всичко личи, че ще е пълна с екшън за радост на феновете.

"Derrick ще яде бой," закани се Багата. "Ще разбере къде се намира България."

Благой е в серия от две поредни победи, като общата му статистика в професионалния ММА е 18-2, докато Lewis е със статистика 21-7, но загуби последните си два мача. Почти всички негови победи са с нокаут, като за последно нокаутира Alexander Volkov през октомври, от когото пък Багата има загуба със събмишън в Bellator.
 

Битката ще е доста интересна не само заради българското участие, а и защото в Октагона ще се изправят двама подготвени атлети с нокаутираща сила, излезли за победа на всяка цена.

Каква е вашата прогноза за този двубой и какви са слабите места на Lewis, върху които трябва да се наблегне за победа?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес