Зареждане

Аспен Лад аут от UFC заради проблемите с теглото

Аспен Лад аут от UFC заради проблемите с теглото
Публикувано на: Септември 28, 2022 в 08:34 ч
След битката срещу Сара Макман по-рано този месец беше отменена поради неуспешно влизане на категория от страна на Аспен Лад, тя беше извадена от списъка с бойци на UFC.

Състезателката в категория петел има дълга история с проблеми на кантара и беше изваден от базата данни с бойците във вторник.

Лад (9-3) трябваше да се изправи срещу Макман на 17 септември 2022 г. на UFC Vegas 60, след като битката беше отложена от дата през август поради заразяването на Лад с COVID-19. След това калифорнийката излезе с два килограма повече на кантара преди двубоя, който бе отменен.

Проблемите на Лад да стигне до клетката станаха доста. Преди дебюта си в UFC през 2017 г., Лад беше принудена да се оттегли от битка с Джесика Ай в деня на събитието, след като се разболя. През април 2018 г. се очакваше тя да се изправи срещу Лесли Смит; но се издъни на кантара, а Смит и UFC не можаха да се споразумеят за междинна категория и битката пропадна.

През 2019 г. Лад отново се измъчи на кантара преди двубой на UFC Fight Night 155 срещу Джермайн де Рандами, излизайки твърде слаба на кантара. Тя загуби двубоя и лицензът й бе отнет от Калифорнийската държавна атлетическа комисия, след като възвърна 18% от телесното си тегло обратно между претеглянето и битката.

През октомври 2021 г. Лад отново не успя да влезе категория преди битка с Мейси Чиасон; двубоят беше отменен поради опасения за безопасността на Лад. Тя излезе в битка в категория перо срещу Норма Дюмонт по-късно същия месец, губейки с решение.

Лад също имаше проблеми на кантара и преди да се присъедини към UFC, за битка на Invicta FC 18 през 2016 г.

На практика никоя голяма организация извън UFC не включва категория петел, така че Лад може да бъде принудена да обмисли преминаване към категория перо, ако реши да се премести в Bellator MMA. Invicta FC също изглежда като опция.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес