Зареждане

Артьом Лобов съди Конър Макгрегър за милиони евро

Артьом Лобов съди Конър Макгрегър за милиони евро
Публикувано на: Ноември 23, 2022 в 08:17 ч
Бивш близък приятел на Конър Макгрегър го съди за милиони евро, твърдейки, че той е дал идеята за изключително успешната ирландска марка уиски на звездата от смесените бойни изкуства.

Роденият в Русия боец Артьом Лобов, който е дългогодишен тренировъчен партньор на Макгрегър, твърди, че е допринесъл за развитието на марката уски Proper No. Twelve, но в крайна сметка бе изтласкан, когато спиртната напитка излезе на пазара.

Макгрегър беше обявен за най-добре печелещата спортна звезда в света миналата година с общ доход от 180 милиона долара (175 милиона евро) между май 2020 г. и май 2021 г., след като той и двама други акционери продадоха дяловете си в бизнеса с уиски за общо 600 милиона долара (584 млн. евро).

Лобов заведе иск във Върховния съд вчера и от него се разбира, че той ще претендира за съществуване на споразумение, което му дава право на 5% от приходите, получени от продажбата на Макгрегър. Лобов твърдеше, че му е бил предложен 1 милион долара (970 000 евро) от Макгрегър, но руснакът е отказал тази оферта.

Уискито може да бъде закупено и в България от дистрибутора СИД Комершъл, а пък от наша страна раздадохме няколко бутилки на няколко късметлии, които посещават MMA.BG.

@mmabulgaria Браво... // #proper12 #conormcgregor #mma #mmabg #конърмакгрегър #мма #ммабг ♬ original sound - mma.bg


Адвокатът на Лобов, Дермот Макнамара, каза:

„Моят клиент е оттеглил се професионален боец с магистърска степен от DCU по финанси и капиталови пазари. Заведохме дело във Върховния съд от негово име за налагане на споразумение с г-н Макгрегър относно марката уиски Proper No. Twelve.

Моят клиент беше първоначалният създател и съосновател на концепцията за стартиране на ирландска марка уиски, свързана с г-н Макгрегър.

Тъй като тези въпроси сега са поставени пред съда, няма да правим повече коментари.“

Делото, което ще бъде оспорвано от Макгрегър, вероятно ще попадне в търговското крило на Върховния съд, защото стойността му възлиза на няколко милиона евро.

В интервю през август Лобов каза, че именно той е предложил идеята за марката уиски, след като е изучавал пазара на уиски в университета.

Вижте също: Артьом Лобов бил идеологът зад уискито на Макгрегър

Той каза пред радио Talksport, че двамата с Макгрегър за първи път са обсъдили идеята по време на тренировка във фитнеса.

Според Лобов, Макгрегър първоначално си играел с разработването на марка водка в Исландия. Но Лобов каза, че го е разубедил да го направи, смятайки, че ирландска марка уиски е по-добър залог, тъй като има празнина на пазара.

Той каза, че по указание на Макгрегър е провел разговори с дестилерии и е „сключил добра сделка“.

Според Лобов в този момент Макгрегър е включил своята американска компания за спортен мениджмънт Paradigm. Уискито беше пуснато на пазара през 2018 г., като Макгрегър по-късно разкри, че е подарил първата бутилка на руския президент Владимир Путин на финала на Световната купа.

Макгрегър бе придружаван в мача от Лобов.

Първоначално той планира да го нарече „Notorious“, но след спор за търговска марка промени името на Proper No. Twelve в знак на неговия квартал в Дъблин.


Повече от шест милиона бутилки бяха продадени през първите две години и половина след стартирането на бизнеса.

Миналата година Макгрегър, изпълнителният директор на Paradigm Ауди Атар и бизнесменът Кен Остин продадоха своите мажоритарни дялове на Proximo Sports, собственици на марката текила Jose Cuervo, за 600 милиона долара.

Говорителят на Макгрегър Карън Джей Кеслър каза, че всяко предположение, че Лобов има претенции към марката уиски, е „неправомерно“.

„Ирландското уиски Proper No. Twelve е създадено, разработено, брандирано и неуморно рекламирано от Conor McGregor“, каза тя.

Макгрегър и Лобов преди това се радваха на приятелска връзка.

Твърди се, че конфронтация между Лобов и съперника на Макгрегър Хабиб Нурмагомедов в Ню Йорк през 2018 г. е била катализаторът за инцидент, при който ирландският боец хвърли количка по автобус.

Макгрегър избегна затвора, след като се призна за виновен при обвинение в хулиганство.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес