Зареждане

Арман Царукян: Махачев се издигна с помощта на Хабиб

Арман Царукян: Махачев се издигна с помощта на Хабиб
Публикувано на: Април 29, 2024 в 12:00 ч
Известният UFC боец Арман Царукян сравни Ислам Махачев и Хабиб Нурмагомедов.

На UFC 300 Арман Царукян победи бившия шампион на UFC до 70 кг Чарлз Оливейра с разделно съдийско решение. Тази победа му заслужи шанс за титлата в лека категория. Арман веднага получи оферта за битка с Ислам Махачев през юни, но реши да откаже.

Така Ислам ще брани титлата срещу Дъстин Порие през юни. Царукян ще чака битка с победителя. Арман има 22 победи и 3 загуби в ММА. Той вярва, че Махачев успя да стигне до титлата, защото Хабиб Нурмагомедов му удари рамо:

„В някои аспекти Махаечв е по-добър, а в други Хабиб е по-добър. Така че е трудно да се сравняват. Но по отношение на медиите и неговата опозиция, Хабиб е на различно ниво. Плюс това, Нурмагомедов нямаше такъв човек зад себе си, какъвто Махачев има в лицето на Хабиб. 

Махачев беше в топ 10, победи Боби Грийн и стигна до топ 5. Как е възможно ? Мисля, че това се дължи на Хабиб. Битката на Ислам за титлата след такава конкуренция също е заслуга на Хабиб. Освен това те често се бият в Абу Даби. Така че UFC се интересуват от Махачев.", сподели Царукян.

Прав ли е Царукян ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес