Зареждане

Антонио Силва се оттегли от ММА (най-накрая)

Антонио Силва се оттегли от ММА (най-накрая)
Публикувано на: Декември 28, 2022 в 09:35 ч
Антонио „Bigfoot“ Силва ври и кипи в бойните спортове далеч преди участието му в Ultimate Fighting Championship (UFC).

Днес бе потвърдено, че Bigfoot (19-14-1), бивш претендент за титлата в тежка категория, окачва ръкавиците като състезател по смесени бойни изкуства. Новината идва ден след като Bigfoot сподели, че ще се състезава за BRAVE Combat Federation в граплинг мач срещу Хаим Гозали в началото на 2023 г.

Все още не беше потвърдено от който и да е състезател, че мачът ще бъде само граплинг, което хвърли в безпокойство в цялата ММА общност.

Откакто напусна UFC в края на 2016 г., започна кошмарен период за Bigfoot. Бразилският гигант се би осем пъти през последните шест години, като загуби всички двубои в ММА, кикбокс, бокс и бокс с голи ръце. Всички загуби с изключение на една бяха с нокаут и общата текуща серия от загуби на Bigfoot достигна 11 поредни.

Проблемът с нокаутите на Bigfoot стана толкова проблематичен, че през последните години Боксовата комисия на Асоциацията (ABC) отказа да му позволи да се бие поради здравословни проблеми. Бившият мениджър на бразилеца, Алекс Дейвис, говори по въпроса, след като беше обявена последната битка на Bigfoot за септември 2022 г. Дейвис каза, че го е умолявал да спре да се бие от няколко години насам.


Въпреки всичко, 43-годишният боец ще бъде запомнен с някои от по-епичните моменти в историята на ММА в тежка категория от началото на 2010-та. Bigfoot стана известен най-вече с огромната си победа през 2011 г. над Федор Емелианенко и няколко години по-късно да стане човекът, който спря привидно неудържимия Алистар Овърийм. Първата му война с Марк Хънт през декември 2013 г. остава една от най-великите и най-лудите битки на всички времена.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес