Зареждане

Алекса Грасо шокира Валентина Шевченко със събмишън в 4-тия рунд

Алекса Грасо шокира Валентина Шевченко със събмишън в 4-тия рунд
Публикувано на: Март 5, 2023 в 06:48 ч
Алекса Грасо е новата шампионка на UFC в категория муха.

Мексиканката се изправи срещу доминантната шампионка Валентина Шевченко. Двете се биха в подглавната битка на UFC 285, което се провежда в Лас Вегас. Битката беше доста интересна и едва ли някой очакваше такъв развой на събитията.

В първия рунд Валентина точкуваше, но Грасо и вкара десни крошета, с които я нарани. Като цяло рунда беше равностоен, като в края Грасо свали Валентина, но тя се изправи и на свой ред свали Грасо на земята. Труден рунд за оценяване.

Във втория рунд Валентина не искаше бой в стойка и пренесе боя на земята. Грасо се изправи към средата на рунда. Валентина не беше много активна, докато Грасо опитваше удари, но не намираше целта. Тежка размяна на удари, след което Валентина пак я събори.

Шампионката записа над 3 минути контрол до момента. В третия рунд Валентина успя да пренесе Грасо на земята, но не правеше нищо. Алекса и вкарваше удари от легнало положение, а рефера реши да ги изправи, защото нямаше много активност.

Личеше си, че Шевченко не иска битка в стойка. Валентина пак свали Грасо на земята, като в края на рунда Алекс й приложи гилотина, но времето изтече. Валентина записа над 5 минути контрол в първите 15 минути от битката.

В четвъртия рунд Грасо спря опитите за събаряне на Валентина. Шевченко нямаше идея в играта и Грасо беше тази, която повече искаше победата. В края на рунда Шевченко опита удар със завъртане, но Грасо се възпозлва от това и успя да й вземе гърба.

Алекс приложи захват за предаване и я накара да се предаде в последните секунди на 4-тия рунд. С тази победа Граасо записва 5-та поредна победа и става първата жена от Мексико, която успява да стане шампион в UFC. Тя спира серията от 9 поредни победи на Шевченко.

Валентина губи за първи път с приключване в ММА и се разделя със 7 поредни защити на златото. Тя сподели, че ще иска незабавен реванш.










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес