Зареждане

Алекс Перейра: Знаех, че нокаутът е въпрос на време

Алекс Перейра: Знаех, че нокаутът е въпрос на време
Публикувано на: Юли 1, 2024 в 02:00 ч
Само преди три седмици Алекс Перейра получи запитване от UFC с въпроса дали ще се бие с Иржи Прохазка, за да спаси още един турнир.

По онова време "Poatan" се наслаждаваше на почивка в Австралия, където все още лекуваше счупения си пръст на крака. Внезапно обаче той получи телефонно обаждане, в което мачмейкърът Хънтър Кембъл го информира, че Конър Макгрегър се е оттеглил от главното събитие на турнира UFC 303.  

Тъй като Иржи Прохазка трябваше да бъде негов противник, Алекс се съгласи. Ваканцията на практика свърши в този момент и започна подготовката, която дори не можеше да бъде тежка, за да не се повтори контузията и да не се налага UFC отново да търси заместник. 

Алекс вероятно нямаше да приеме битката, ако не беше срещу Прохазка. Той приел, защото знаел, че Иржи няма да се промени и нокаутът ще бъде въпрос на време. В крайна сметка Алекс нокаутира Прохазка за втори път и сложи край на съперничеството им.

„Aз познавам Прохазка. И двамата имахме еднакви условия, а и знаех, че той няма да се промени много от първия ни мач. Иржи е неортодоксален тип противник, опитва се да те обърка с движението си, но не се покрива и винаги има място за контраатака. 

Нямах представа в кой рунд ще дойде този момент, но знаех, че или ще успея да скъся дистанцията и да го ударя, или той сам ще се втурне към мен. Той се отвори срещу мен и го аз атакувах. Всички вярваме в нещо, дори самият Иржи. Този мач беше толкова честен, колкото можеше да бъде.", сподели Перейра.

Ще успее ли Перейра да победи и Магомед Анкалаев ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес