Зареждане

Алекс Перейра нокаутира Иржи Прохазка и стана шампион в още 1 дивизия

Алекс Перейра нокаутира Иржи Прохазка и стана шампион в още 1 дивизия
Публикувано на: Ноември 12, 2023 в 06:50 ч
Алекс Перейра продължава да твори история.

Бившият шампион в средна категория от Бразилия се изправи срещу Иржи Прохазка в бой за титлата в полутежка категория. Битката им оглави събитието UC 295, което се проведе преди малко в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк. Перейра, който е бивш двоен шампион на GLORY успя да стане шампион в две различни категории и в UFC.

Това е уникално постижение, което трудно някой ще успее да повтори. В началото на битката двамата разменяха лоу кикове. Прохазка прави финт и вкарва ъперкът. Лоу кик от Перейра и Прохазка пада на земята. Иржи се изправя, но отнася нов тежък лоу кик. Прохазка тръгва за събаряне, но Перейра му прилага гилотина.

Иржи събаря Перейра на земята и контролира боя, но не нанася щети. Лакти от Прохазка и Перейра успява да се изправи в края на рунда. Джаб от Прохазка в началото на втория рунд. Иржи не успява с комбинация. Алекс е пасивен до момента. Серия от лоу кикове от бразилеца, който пропуска с хай кик.

Контра кроше и овърхенд от Прохазка, който притиска Перейра към оградата. Лакът и ъперкът от Прохазка. Лоу кикове от Перейра. Иржи тръгва нетърпеливо към Перейра, който го прати в нокдаун с комбинация от десен и ляв. Иржи се вкопчва в Перейра, за да опита да го събаря, но Алекс му вкарва чукове и лакти.

Прохазка пада назад и реферът спира битката. Алекс печели с нокаут в последната минута на втория рунд. Така той печели вакантната титла в полутежка категория. Перейра е единственият боец, който печели титли в две различни категории в GLORY и в UFC.

След своята победа Перейра предизвика Израел Адесаня.











Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес