Зареждане

Алджамейн Стърлинг: Приключих с категория петел

Алджамейн Стърлинг: Приключих с категория петел
Публикувано на: Януари 10, 2024 в 16:00 ч
Аладжамейн Стърлинг затвори вратата за битка в категория петел.

Стърлинг (23-4 MMA, 15-4 UFC), най-успешният шампион в историята на 61 кг категория на UFC, разкри, че е приключил с битките в дивизията, която е била негов дом през цялата му ММА кариера.

Изявлението идва, след като Стърлинг загуби златото на UFC от Шон О'Мали на UFC 292 през август, а сега има резервиран двубой в категория перо срещу Калвин Катар (23-7 MMA, 7-5 UFC) на картата на 13 април в T-Mobile Arena в Лас Вегас.

"Спокойно мога да кажа, че приключих с категория петел", каза Стърлинг. "Един от мениджърите ми ме попита за това, дали да сляза до 61 кг, и аз казах: "Братко, нека спрем този разговор точно тук".

"Няма повече 61 кг. Дори не исках да го направя последния път. Както и да е, няма да го повдигам отново, защото хората ще кажат, че се оправдавам, но всичко това е факт, но с 61 кг е свършено."


34-годишният Стърлинг вярва, че допълнителните 10 килограма мускули ще осигурят второ възраждане на бойната му кариера, като се има предвид, че няма да се изтощава при свалянето на толкова много килограми. Стърлинг вижда своя 65-килограмов дебют на UFC 300 като ново начало и се стреми да повтори успеха си.

"Развълнуван съм да се завърна", каза Стърлинг. "Мисля, че това е най-важното нещо. Искам феновете да знаят, че съм развълнуван от завръщането си и че ще имам нов живот, нова енергия в тази теглова категория.

"Определено съм притеснен, защото съм свикнал да бъда по-големият, въпреки че не ставам толкова голям, когато се рехидратирам на 61, но мисля, че оставих някои от уменията си в залата, намалявайки до 61, така че бих искал да видя какво мога да направя на 65 и ще шокирам света."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес