Зареждане

Алджамейн Стърлинг победи Пьотр Ян в равностоен двубой

Алджамейн Стърлинг победи Пьотр Ян в равностоен двубой
Публикувано на: Април 10, 2022 в 07:37 ч
Алджамейн Стърлинг защити безспорната титла в категория петел. Стърлинг се изправи срещу временният шампион Пьотр Ян в подглавната битка на UFC 273, което се провежда във Флорида. Срещата беше чакана от феновете 1 година. В първата им битка преди година руската ММА звезда доминира, но вкара непозволен удар и загуби с дисквалификация. Този път всичко беше различно и нямаше забранени удари.

В първия рунд Стърлинг вкара лоу кик и опита събаряне, но не успя. Доста повече активност от Стърлинг, който продължава да залага на ритници. Ян също вкарва ритник и опитва събаряне, но не успява. Оувърхенд ляв от Ян, а Стърлинг с нови ритници. Размяна на крошета и нов опит за събаряне от Стърлинг, но без успех.

Във втория рунд Стърлинг успя да пренесе битката на земята и доминира над Ян. Пьотр опитва да се измъкне, но не успява. Граунд енд паунд от Стърлинг, който опитва събмишън, но не успява. Нова серия от удари от страна на Стърлинг, който със сигурност взима този рунд.

В третия рунд Ян тръгна да атакува и вкара лоу кикове. Стърлинг опитва събаряне, но не успява. Солидна комбинация от страна на Стърлинг, който успява да избегне ляв от Ян и пренася битката на земята. Алджамейн заключва тялото на Ян в триъгълник и доминира. Ян не успява да се измъкне и може би губи и този рунд.

В четвъртия рунд Ян започна с комбинация от тежки крошета. Ляв ъперкът привлича вниманието на Стърлинг. Опити за събаряне от двете страни, но без успех. Ян скочи на гърба на Стърлинг, но не се задържа там и падна. На земята Ян вкарва удари с лакти. Пьотр заема доминантна позиция и вкара удари в последните секунди на рунда. Предимство за Ян в този рунд.

Всичко щеше да се реши в този последен рунд. Ян може би загуби втория и третия рунд, но най-много тежест имат последните 2 рунда, които са шампионски. Ян започна с ритник, който наруши баланса на Стърлинг. Алджамейн опита събаряне, но не успява. Двамата опитват събаряне в един и същи момент, но без успех. Десен от Ян, който защитава събаряне. В последните секунди Ян контролира нещата и край на битката.

В тази среща Стърлинг опита 22 събаряния, но отбеляза само 2 такива. Той контролира боя над 7 минути, а Ян имаше над 5 минути контрол. Много равностоен двубой и решението е раздвоено в полза на Стърлинг - (48–47, 47–48, 48–47). В интервюто след срещата Стърлинг призова за битка с Ти Джей Дилашоу. Ян от своя страна пожела реванш и сподели, че е бил ограбен от съдиите.

Феновете не спряха да освиркват Стърлинг след победата, с което показаха, че не са доволни от решението. Правилно ли отсъдиха съдиите ?












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес