Зареждане

Алберт Дураев победи Копилов, но плати висока цена

Алберт Дураев победи Копилов, но плати висока цена
Публикувано на: Октомври 30, 2021 в 20:20 ч
Алберт Дураев и Роман Копилов си спретнаха здрава битка в средна категория. Двамата се биха в прелимите на UFC 267, което се провежда в Абу Даби. Срещата между двамата успя да стигне до съдийско решение. В първия рунд нямаше много екшън. Двамата разменяха удари и ритници, но нищо интересно. Дураев беше по-активен и отбеляза повече удари, но нищо, с което да застраши своя съперник.

Интересното се случи във втория рунд. Роман успя да прати в нокдаун Дураев, който се изправи и тръгна за събаряне. Копилов се хвана за мрежата, а рефера спря срещата и ги върна в предишната позиция. Алберт пренесе боя на земята и смаза Копилов с граунд енд паунд. Лицето на Роман беше цялото в кръв и вероятно носа му беше счупен. Окото на Дураев започна да се затваря от удара, който го прати в нокдаун.

Коментаторите бяха на мнение, че орбиталната му кост е счупена. В края на рунда Дураев заключи Копилов и само сирената го спаси. По време на почивката лекар прегледа Копилов и му разреши да продължи. В третия рунд двамата бяха изтощени, но размениха добри попадения. Дураев на няколко пъти опита събаряне, но го постигна в края на рунда. Така боя стигна до решение, което беше единодушно за Дураев - (30–27, 29–27, 29–27).

С тази победа бившия двоен шампион на ACB навлезе в серия от 10 поредни победи. Копилов от своя страна навлезе в серия от 2 поредни загуби. Трудна победа за чеченеца, който почти сигурно е със счупена орбитална кост и дълго ще се лекува.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес