Зареждане

Адесаня: Уитакър ще набие спирачките на Алискеров

Адесаня: Уитакър ще набие спирачките на Алискеров
Публикувано на: Юни 19, 2024 в 20:00 ч
Израел Адесаня вярва, че Робърт Уитакър ще " удари спирачките" на Икрам Алискеров.

Начело на дългоочаквания дебют на UFC в Саудитска Арабия "The Reaper" ще изложи на риск своето класиране № 3, когато ще се срещне с прогресиращия боец в средна категория Икрам Алискеров. Първоначално се очакваше Уитакър да се изправи срещу непобеденото чеченско чудовище Хамзат Чимаев в двубой, който беше предвиден като елиминатор за титлата. За съжаление "Borz" се разболя "жестоко" в дните преди двубоя, което го принуди да се откаже.

Това проправи пътя на Алискеров да подпише договор за най-голямата битка в кариерата му в ММА досега.

Вижте също: Любопитно: Заместникът на Чимаев има брутална битка с него в BRAVE CF от 2019-та
 
По време на празненствата в Рияд бившият двукратен опонент на Робърт Уитакър Израел Адесаня предложи своята прогноза за главния мач в събота.

"Това ще бъде страхотен двубой. Това е голяма стъпка нагоре за Алискеров. Роб е бивш шампион", заяви Адесаня в канала си в YouTube.

"Все още е на лов, все още е опасен. Избирам Роб в този двубой. Мисля, че Робърт ще набие спирачките на този човек от втория рунд нататък. Смятам, че Роб ще премине първия рунд и ще започне да го налага, но кой знае? Все още не сме виждали Алискеров срещу подобна конкуренция.

"Просто знам колко добър е Роб, така че ще избера Роб, вероятно в трети или четвърти рунд с TKO."


Ще има ли Робърт Уитакър все още шанс да се бие с победителя от мача DDP срещу Израел Адесаня?


Уитакър влиза в състезанието, след като е спечелил две от последните си три битки, включително доминираща победа с единодушно решение над Пауло Коста на UFC 298.

От 2014 г. насам "The Reaper" е загубил само от двама мъже в октагона - Израел Адесаня и настоящия шампион Дрикус Дю Плесис.

Първоначално се смяташе, че победа над Чимаев ще осигури на Уитакър шанс да се изправи срещу победителя от двубоя Дю Плесис - Адесаня - насрочен за 18 август, когато UFC се завръща в Пърт, Австралия, но не е ясно дали новозеландецът все пак ще си спечели възможност за титла с победа над нерейтинговия Алискеров.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес