Зареждане

Адесаня няма да изостави средната категория, ако спечели втора титла

Адесаня няма да изостави средната категория, ако спечели втора титла
Публикувано на: Март 3, 2021 в 00:00 ч
Израел Адесаня обмисля завръщане в средната категория след UFC 259.

Адесаня, който е настоящият шампион там, ще се опита да запише името си в историята този уикенд, когато се качи в полутежката категория, където ще предизвика шампиона Ян Блахович.

Победа може да направи Адесаня петия боец в историята на UFC, който да държи едновременно две шампионски титли.

"Определено ще се върна в средната категория. Имам нещо на ум, което може да е интересно. Но определено ще се върна на старите килограми. Не искам да зарязвам категорията си."

Все още не е ясно кой е следващият претендент за защитата на титлата на Адесаня в тази категория. Дарън Тил ще се изправи срещу Марвин Ветори в главното събитие на UFC Fight Night на 10-ти април, а след това Робърт Уитакър има планиран двубой с Пауло Коста на 17-ти април.


Въпреки разликата от 10 килограма между категориите, Адесаня сподели, че изобщо не смята да променя физиката си преди UFC 259 и няма да качва излишно мускулна маса. Той твърди че ще бъде точно такъв, какъвто е в средната категория, с изключение на свалянето на килограми преди кантара.

Това може да се окаже доста спорна тактика, особено като знаем силата и размерите на Блахович. Но Адесаня е уверен в елементите на своята игра, които го доведоха до перфектна статистика в кариерата му.

"Излизам както във всеки друг двубой. Имам същата енергия. Нищо не се е променило. Винаги се подготвям за човека срещу мен.

Няма да свалям килограми за кантара и ще си правя нещата както винаги. Мисля, че е глупаво да добавям допълнтелно мускули. Вярвам в тялото си и вярвам в уменията си." 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес