Зареждане

Адам Яндиев: Очите на Хабиб бяха пълни с болка и скръб

Адам Яндиев: Очите на Хабиб бяха пълни с болка и скръб
Публикувано на: Юли 7, 2020 в 05:00 ч
Боецът на UFC в средна категория Адам Яндиев е бил сред тези, които са посетили погребението на Абдулманап Нурмагомедов. Миналата седмица бащата на Хабиб Нурмагомедов почина на 57-годишна възраст, след като имаше коронавирус. В последните няколко дни стана ясно, че той преборил вируса, но получил два инсулта, което вече било фатално и лекарите не успели да го спасят.

Легендарния треньор издъхна във военна болница в Москва, а тялото беше закарано в Дагестан, където го погребаха в родното му село. Яндиев уважи непобедения шампион в лека категория и сподели, че дълго време си спомня тъгата, която видял в очите на шампиона:


Предадоха на земята нашия уважаван, легендарен Абдулманап Магомедович Нурмагомедов. Той беше спортист, треньор, майстор на спорта на СССР и почетен треньор на Русия. Най-важното, той беше велик баща и учител за своите деца, които отгледа, възпита и направи шампиони. Когато летях до Дагестан за родината на чичо Адбулманап, видях очите на Хабиб Нурмагомедов. 

Очите на моя брат бяха пълни с болка и скръб поради загубата на най-скъпия човек в неговия живот. Сърцето ми потъна в болка и дълго време си спомнях за този поглед. Много е болезнено да осъзнаеш, че никога повече няма да можеш да прегърнеш баща си и да кажеш колко го обичаш. 

Трябва да пазим нашите родители, роднини и приятел, докато са живи и са с нас. Хабиб, всички хора скърбят с теб. Бъди силен брат ми. Нека Аллах да опрости греховете на баща ти и да го дари с място в рая. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес